Menu

Koeman: 'Ruimte ligt tegen Den Bosch aan de zijkanten'

Ajax speelt zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is FC Den Bosch. Het is voor dit seizoen een afscheid van het eigen publiek, voor Fred Grim de laatste keer dat hij voor de eigen fans speelt. En Ajax moet winnen. Dan heeft de ploeg bij NEC aan een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap.

Spannend blijft het waarschijnlijk tot de laatste competitiedag. PSV won namelijk woensdag met 6-0 van Willem II en de kans is erg klein dat de Eindhovenaren tegen het nietige Sparta de boot in gaan.

Spannend zal het in de Arena zondag ook worden, want Den Bosch heeft nog wel een puntje nodig om de nacompetitie te ontlopen. De formatie van de scheidende trainer Vloet wil daar ongetwijfeld niet tot de laatste wedstrijd mee willen wachten.

Koeman: ,,De defensieve speelwijze is de manier van Den Bosch om punten te pakken. Ik vind dat prima. Ze hebben zo veel punten gehaald, maar de laatste tijd zit de klad erin. Toch verliezen ze in uitwedstrijden nooit met veel goals verschil. Daarom zal het niet makkelijk worden. Zodra we de eerste goal hebben gemaakt, dan komt er meer ruimte. Voor die tijd zullen ze met veel spelers achter de bal blijven."

Koeman wil niet te veel veranderen ten opzichte van de laatste weken. ,,De eerste helft tegen FC Utrecht was goed. Tegen Den Bosch is het duidelijk dat we via de zijkanten openingen moeten creeëren. Dus als Maxwell of Wamberto op links speelt, zal hij offensiever zijn als tegen Utrecht."

Hoewel het doel van de Champions League is bereikt, is er geen sprake van opluchting of een afnemende spanning. ,,We gaan voor de titel. Die spanning is al een aantal weken aanwezig en het wordt elke week weer iets spannender. Normaal gesproken wordt de competitie op de laatste speeldag beslist. Het zou vreemd zijn als we zondag al kampioen zouden worden."

Het zou ook vreemd zijn als Ajax punten verspeelt tegen de Brabantse formatie in de laatste thuiswedstrijd. Fred Grim zal in zijn laatste duel voor eigen publiek zijn doel schoon willen houden en heeft de cijfers mee. In de laatste drie edities kreeg Ajax slechts een doelpunt tegen en scoorde het zelf 16 (!) keer. Nog nooit won Den Bosch in Amsterdam en een keer, in 1985 bleef het gelijk (2-2).