Menu
Koeman sluit niet uit dat Babel start

Koeman sluit niet uit dat Babel start

Ajax vertrekt maandagochtend 22 november met dezelfde selectie als tegen De Graafschap naar Turijn. Ook spits Ryan Babel reist dus mee naar Italië. Koeman sloot op de persconferentie niet uit, dat Babel in de basiself staat. Rafael van der Vaart is verder fit om aan het UEFA Champions-Leagueduel van aanstaande dinsdag te beginnen.

,,Babel heeft vorig seizoen al zijn debuut gemaakt. Na die wedstrijd tegen ADO Den Haag is hij wat teruggevallen, vond ik, maar de laatste tijd speelt hij bijzonder goed. Babel is talentvol en bovendien een echte spits. Hij zal de komende tijd dan ook zijn speelminuten krijgen'', aldus Ronald Koeman.

De Ajax-trainer ziet het duel met Juventus met vertrouwen tegemoet en denkt dat een goed resultaat mogelijk is. ,,Als je kijkt naar de wedstrijden in onze groep dan zal iedereen verwachten dat de thuisploegen Bayern en Juventus winnen. Maar Juventus is al geplaatst en misschien kunnen we ze dus verrassen. In de bekerwedstrijd van afgelopen vrijdag stelden ze niet hun sterkste team op. Ik weet niet of ze dat dinsdag wel zullen doen, aangezien ze zondag de belangrijke wedstrijd tegen Inter spelen. Maar afgezien daarvan denk ik, dat een goed resultaat mogelijk is.”

Het toegenomen vetrouwen na het debacle in Israël wordt gevoed door de goede resultaten. Koeman is vooral tevreden over de verdediging, die weinig kansen weggeeft. ,,Dat is heel belangrijk, want een goede verdediging geeft het hele elftal rust. Dat zie ik de afgelopen tijd ook. We zijn weer een team aan het worden.”