Menu

Koeman: 'Tegen Utrecht laten zien hoe het wél moet'

Ajax moet de wedstrijd van komende zondag tegen FC Utrecht aangrijpen om te laten zien hoe de spelers wél kunnen en moeten acteren. ,,Dat is een goede wedstrijd om het te laten zien", aldus Ronald Koeman vrijdagmiddag.

De afgelopen twee dagen stonden vooral in het teken van de nabeschouwing op de nederlaag tegen SC Heerenveen. De trainer had donderdag al met enkele spelers gesproken, maar bewaarde de videoband van de desastreuze tweede helft tot vrijdag. Toen was zijn team compleet. ,,Het was nog pijnlijker om het terug te zien dan we al dachten. De groep is geschrokken. Het was onvoorstelbaar om te zien wat Heerenveen allemaal mocht doen rond de zestien meter. Ik heb tijdens de videoband niet veel gezegd, de beelden spraken voor zich. We hebben collectief gefaald."

Koeman verwijt zijn spelers vooral één ding: ,,We zijn de strijd niet aangegaan. Verliezen kan, maar je zo gewillig naar de slachtbank laten leiden, kan niet. Je moet moeite doen in een wedstrijd. Keihard werken voor je voetbal. Het was veel te gemakkelijk."

Komende zondag moet de inzet flink verbeteren, want in de Domstad wordt vooral strijd gevraagd. ,,Daarom vind ik het niet heel erg dat we uit spelen", aldus Koeman. ,,We moeten zondag aan de bak en laten zien hoe het wel moet. Dan is alles mogelijk, winst, gelijkspel of verlies. Maar dan wel op manier dat er is gestreden. We staan zes punten voor, er is geen reden voor paniek. We hebben de druk om kampioen te worden onszelf opgelegd omdat het nog de enige prijs is die we kunnen winnen. Ik heb er nog steeds honderd procent vertrouwen in."

De training van zaterdag zal vooral gericht zijn op de ontmoeting met FC Utrecht. Of dat met dezelfde elf spelers is als woensdag tegen Heerenveen, zegt Koeman niet. ,,Er staan in elk geval elf spelers die strijd kunnen leveren."