Menu

Koeman tevreden over zege in Den Bosch

Trainer Ronald Koeman was tevreden met de 0-1 overwinning in Den Bosch op de plaatselijke FC. De oefenmeester roemde vooral Cristian Chivu, die 'een rots in de branding was'. Met name het feit dat de nul werd gehouden, stemde hem content.

Koeman: ,,Zolang het 0-1 blijft, behoudt de tegenstander hoop. Dat deed FC Den Bosch ook, gezien het opportunistische spel. Wij moesten geconcentreerd verdedigen. Dat deden we, waardoor we weinig weggaven. Chivu was een rots in de branding en heeft erg goed gespeeld."

,,In de eerste helft hadden we meer afstand moeten nemen. Je weet dat als het 0-1 staat en je maakt het zelf niet af, dat je moet blijven oppassen. We haden met twee doelpunten verschil moeten rusten."

,,In de tweede helft was het een stuk minder", gaf Koeman eerlijk toe. ,,Wij speelden trager opbouw en hebben Den Bosch niet in problemen gebracht. Maar het feit dat je drie keer, met de oefenwedstrijden in Portugal meegerekend, de nul houdt is een goede basis om verder te gaan."

,,Over de samenwerking op het middenveld ben ik tevreden. Knopper speelde niet echt achter Zlatan, het was de bedoeling dat hij meer vanaf rechts ging spelen. Galasek heeft een prima wedstrijd gespeeld. De meest gevaarlijke aanvaller was Van der Meyde. Van hem ging constant dreiging uit."