Menu

Koeman vastberaden te winnen in Gelredome

De wedstrijd Vitesse-Ajax die komende zondag op het programma staat is beladen. Ajax won nog nooit in het Gelredome en Ronald Koeman en Victor Sikora spelen tegen hun oude club. Koeman is echter vastberaden zondag wel de drie punten mee naar Amsterdam te nemen.

Koeman:,,Voor Ajax is Vitesse een moeilijke uitwedstrijd. Een wedstrijd tegen Vitesse leeft natuurlijk altijd, maar Vitesse heeft tegen Ajax de beste resultaten behaald. Daar kun je wel tegen aan zitten hikken, maar alles is aanwezig om de cyclus nu te doorbreken. Ik denk dat Ajax verder is dan vorig seizoen. In de laatste editie Vitesse-Ajax controleerde Ajax lang het spel en hebben we in standaardsituaties uiteindelijk de wedstrijd verloren. Vitesse heeft met het vertrek van Sikora, Diarra en Van der Schaaf aan agressie en power ingeleverd, dus ik denk dat Ajax beter is."

De trainer had zelf geen tijd om de opponent van zondag te gaan bekijken. Koeman stuurde daarom Gerard van der Lem, trainer van Jong Ajax, vorige week op onderzoek uit. ,,Het is nog steeds een goed elftal, ze hebben een goede selectie. Alleen zijn de verwachtingen dit seizoen voor de Arnhemmers wat minder hoog dan vorig seizoen. Maar ik denk dat ze zeker achter Ajax , PSV en Feyenoord aan mee kunnen komen", vertelt Koeman.

De oefenmeester wil nog niets loslaten over de opstelling voor aanstaande zondag. Ajax kan in twee systemen, een met twee en een met drie spitsen, spelen. Welke hij kiest is nog niet duidelijk. ,,Ik had vrijdagochtend voor het eerst pas de groep weer compleet. We hebben nog een training zaterdagochtend, die werk ik achter gesloten deuren af. Zo kunnen we in alle rust bepalen hoe we het beste tegen Vitesse kunnen voetballen", besluit Koeman.


Bergdolmo is in ieder geval nog niet fit genoeg om zondag te kunnen spelen. Van der Vaart is, na de rust die hij van bondscoach Advocaat had gekregen, wel speelklaar.