Menu

Koeman verrast door uitspraken Mido

Ronald Koeman was verrast door de expliciete uitspraken die Mido vrijdagmiddag deed voor de Amsterdamse TV-zender AT 5. De Egyptische spits, gepasseerd voor een plaats in de basis, zei dat het 100% zeker was dat hij in december Ajax gaat verlaten. ,,Als hij dat morgen ook nog zegt, mag hij meteen weg", aldus Koeman zaterdag na de gewonnen wedstrijd tegen Zwolle.

Mido werd door Koeman in de uitwedstrijd tegen FC Groningen al na ruim een half uur gewisseld ten faveure van Zlatan. Koeman had het gevoel dat Mido zich niet volledig gaf. Vrijdagmiddag liet hij de Egyptenaar weten dat Zlatan zijn eerste man was in de spits tegen Zwolle. Mido was gekrenkt en zei voor de camera dat hij in de winterstop weg wil.

,,Dat verraste mij", aldus Koeman. ,,Als iemand de laatste weken veel aandacht heeft gehad, is hij het wel. ,,Ik heb nog geen gesprek met hem gevoerd, dat gebeurt morgen. Ik wilde de voorbereiding niet door hem laten verstoren. Als iemand zichzelf belangrijker vindt dan de club, is er voor hem geen plaats bij Ajax."

Koeman gaat het gesprek in met de vraag of hij langer dan tot december bij Ajax wil blijven. ,,Want ik wil alleen werken met spelers die graag bij Ajax voetballen. Als hij morgen aangeeft dat hij voor honderd procent zeker in de winterstop weg wil, dan mag hij nu al weg."