Menu

Koeman: ,,Vertrouwen is basis voor evenaring vorig seizoen"

Na het winnen van de Johan Cruijff Schaal prijkt er vanaf dit seizoen weer een nieuw sieraad in de prijzenkast van Ajax. Nooit eerder wonnen de Amsterdammers deze schaal. Het moet het begin zijn van een opnieuw succesvol seizoen. Het vertrouwen is er bij de spelers, de club en de supporters.

Toch vielen er ondanks de 3-1 winst op PSV enkele kanttekeningen bij de prestaties van Ajax te noteren. Zo was trainer Ronald Koeman niet tevreden over de start van zijn kampioenenploeg in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. ,,We stonden vooral niet goed in de dekking tegen Kezman. Daardoor kon hij ook scoren. Later ging dat beter en kwamen we door een fantastische goal van Van der Vaart terug."

De basis voor een goede tweede helft was daarmee gelegd. ,,Na rust waren we de beter voetballende ploeg, maar waren er voor ons toch nog twee of drie gelukkige momenten waar we goed wegkwamen. De winst was verdiend. De eerste prijs is binnen, maar volgende week gaat het seizoen natuurlijk pas echt beginnen."

Koeman liet tijdens de persconferentie weten dat hij vond dat Ajax op de goede weg is. ,,Ik moet de ploeg een compliment maken. Het is in zo'n wedstrijd moeilijk om van een achterstand terug te komen. We kunnen PSV nu duidelijk beter bestrijden dan vroeger. We merken dat er veel vertrouwen is; binnen het team, de club en bij de supporters, dat is de basis om vorig seizoen te evenaren!"