Menu

Koeman vertrouwt op Galásek

In de aanloop naar het belangrijke UEFA Champions-Leagueduel tegen Bayern München hoopt Ronald Koeman, dat Tomás Galásek tegen de Duitse ploeg inzetbaar zal zijn. De coach heeft de middenvelder, die ruim een maand niet speelde, hard nodig tegen de geroutineerde ploeg van Felix Magath. Temeer, omdat vandaag bekend werd dat het meespelen van Maxwell en Steven Pienaar twijfelachtig is.

Maxwell en Pienaar raakten in de wedstrijd tegen Roda JC op zaterdagavond licht geblesseerd. De Braziliaanse verdediger heeft last van zijn lies en Pienaar kampt met een pijnlijke hamstringblessure. "We zullen moeten afwachten hoe deze blessures zich herstellen de komende dagen. De fitste spelers zullen starten. In een wedstrijd tegen een ploeg als Bayern München is geen ruimte voor twijfel", verklaarde Koeman op de persconferentie van zondagmiddag.

Koeman onderkent het belang van de tweede Champions-Leaguewedstrijd tegen de Duitse kampioen maar al te goed. Hoewel de ploeg van de nieuwe coach Felix Magath dit seizoen nog niet echt heeft kunnen overtuigen, ziet Koeman Bayern samen met Juventus als de favorieten in de poule. "Bayern is Bayern. Ze spelen altijd hetzelfde 4-4-2-systeem en hebben een heel geroutineerde ploeg, die dat perfect kan invullen. Ik heb al eens aangegeven dat ik hun samen met Juventus als onze belangrijkste concurenten zie. Nu wel de eerste thuiswedstrijd hebben verloren, zullen we vooral de punten in de uitwedstrijden moeten gaan pakken, willen we een kans maken."

Aan de routine, die de Duitse ploeg zo kenmerkt, onbreekt het bij Ajax nog wel eens. "Deze groep moet leren om op resultaat te spelen. En ze moeten meer rendement uit het aanvalsspel halen. Op dit niveau krijg je maar een paar kansen."

Mede daarom hoopt Koeman op het meespelen van Tomás Galásek. "Het mag duidelijk zijn dat Galásek die routine en ervaring wel bezit. Tomás heeft nu een paar groepstrainingen meegedaan en dat ging goed. Hoewel hij nog geen speelminuten heeft gehad, wil ik voor hem wel een noodzakelijke uitzondering maken. Galásek is ervaren genoeg om zelf aan te geven of hij er klaar voor is. Dinsdag weten we meer."