Menu

Koeman verwacht hechte defensie Maccabi Tel-Aviv

Ajax-trainer Ronald Koeman oogde ontspannen op de persconferentie voorafgaand aan het derde UEFA Champions-Leagueduel van Ajax. Dinsdagavond staat zijn team tegenover Maccabi Tel-Aviv uit Israël. ,,We moeten niet denken dat een ploeg uit Israël minder is. Het zal lastig worden om hun hechte defensie uit elkaar te spelen", waarschuwde Koeman.

Koeman moet Tomás Galásek en Mauro Rosales noodgedwongen missen wegens blessures. ,,Rosales is een jongen die al snel zal zeggen dat het prima gaat, want hij wil heel graag spelen. Maar het risico is té groot", legde Koeman uit voordat hij met een ploeg van 20 spelers naar Noordwijk vertrok voor het korte trainingskamp. Daarbij ook Stanley Aborah, de jongeling die zaterdagavond zijn competitiedebuut maakte in Ajax 1, en Rafael van der Vaart. ,,Of Rafael kan spelen, is nog twijfelachtig. Dat beslissen we morgen."

Morgen moet de eerste stap naar Europees overwinteren worden gezet. Dat beseffen Koeman en zijn ploeg ook. ,,Dat de wedstrijd zo kort op de nederlaag van zaterdag volgt, hoeft niet slecht te zijn. We hebben weer een kans in een ander toernooi. We hopen dat er een ommekeer komt in het spel en dat die voor rust en vertrouwen zorgt. We moeten de derde plaats in de poule veilig stellen, maar het zal niet makkelijk worden. Maccabi heeft een goede defensie en is fysiek sterk. Je kan het wel zien als een thuis- en een uitwedstrijd voor één Europa-Cupplaats."

Koeman weet dat zijn team dinsdagavond favoriet is. ,,Dat is vooral zo omdat wij thuis spelen. Als we een hoger niveau halen dan zaterdag, kunnen we morgen winnen. Maar als we zo spelen als tegen Heerenveen, dan verliezen we misschien. Al geeft de scheidsrechter van morgen die penalty misschien wel. Ik heb een goed gevoel over de manier waarop de spelersgroep met de nederlaag is omgegaan. Maar ze moeten dat niet alleen op de training laten zien, maar ook in de wedstrijd. Er is maar een weg: we moeten de mouwen opstropen!"

Uit ervaring weet Koeman dat de ene wedstrijd de ander niet is en de ene dag niet de andere. ,,Wat er vandaag niet is, kan er morgen wel zijn", zei de trainer, die maandagmiddag om kwart over drie met zijn spelers vertrok om zich voor te bereiden op het belangrijke treffen. Dat staat morgenavond vanaf 20.45 uur in de Amsterdam ArenA op het programma.