Menu

Koeman verwacht moeilijke wedstrijd tegen RBC

Ronald Koeman moet de gedachten van zijn spelers zien af te leiden van de Champions League, naar de competitiewedstrijd van zaterdag tegen RBC. Doel van dit seizoen is namelijk kampioen worden, en het is dan ook zeer belangrijk om in dit soort competitiewedstrijden geen punten te laten liggen.

Koeman zou het liefst tussen de twee Champions League-wedstrijden van vorige week en komende week, een tegenstander van naam hebben gehad. ,,Dit zijn erg moeilijke westrijden, want iedereen denkt dat je makkelijk wint. We hebben het vorige week gezien tegen Zwolle. Het werd niet de uitslag die iedereen verwachtte. Dat zal zaterdag niet veel anders zijn. Je kijkt toch al verder, naar de wedstrijd tegen Inter in dit geval. Ik benader de wedstrijd tegen RBC als een belangrijke competitiewedstrijd. Zo probeer ik de spelers ook voor te bereiden. Vanaf zondag pas gaan we ons richten op Inter'', aldus Koeman.

Mido zit voor het duel tegen de ploeg uit Roosendaal weer bij de selectie. Hij zal echter beginnen op de bank. Koeman: ,,Als het nodig is, kan ik hem inbrengen maar dat hangt af van het verloop van de wedstrijd."

Zoals op de training vrijdagochtend te zien was, droeg Yakubu een hesje in het partijtje. De Ghanees is geschorst voor de wedstrijd tegen Inter aanstaande woensdag, maar zal desondanks zaterdag waarschijnlijk in het centrum van de verdediging spelen. Dit duidt erop dat Koeman niet per se de mensen laat spelen die hij voor het Champions League-duel in gedachten heeft. ,,Het is een keuze die ik maak. Ik wil niet schipperen tussen verschillende spelers. Ik wil zoveel mogelijk vaste spelers gebruiken. Daarbij wil ik zo weinig mogelijk risico nemen. Dat wil zeggen: als een speler niet 100% fit is, zal ik hem niet laten beginnen. Yakubu is wel fit en daarom begint hij. Daarnaast vind ik dat, gezien de afgelopen wedstrijden, de verdediging redelijk staat.''