Menu

Koeman: ''Volle winst zou niet terecht zijn geweest''

Ronald Koeman was na afloop van de remise in Kerkrade tegen Roda JC niet tevreden over het resultaat. ,,We waren naar Roda JC gekomen met het idee drie punten mee naar huis te nemen", zei de oefenmeester van Ajax. ,,Met het ene punt schieten we weinig op", constateerde hij.

,,De 1-1 vind ik wel een terechte uitslag", sprak Koeman na afloop van de wedstrijd. ,,In de eerste helft hebben we weinig gebracht tot tien minuten voor rust. We hadden tot dan geen controle over de wedstrijd. Roda was agressiever, sneller en won de duels."

,,In de rust heb ik de spelers daar op gewezen en daarna speelden we meer van het eigen doel af. In de tweede helft namen we meer risico. Dat moest ook wel gezien de 0-1 achterstand. De wissel Heitinga Knopper in de 60e minuut was bedoeld om meer druk op de verdediging van Roda te zetten. Toen bleken we veel sterker, maar de volle winst zou niet terecht zijn geweest."

,,Dit elftal moet veel agressiever gaan spelen. Het kan in het hedendaagse voetbal niet zo zijn dat je met een witte broek van het veld stapt. We hadden zo moeten beginnen als we de tweede helft begonnen. Ik denk dat agressie wel in deze spelersgroep zit, maar ook naar elkaar toe moeten ze meer eisend worden."