Menu

Koeman: 'We hebben grote stap vooruit gezet met dit punt'

,,Voetballend was het niet groots", begon Ronald Koeman de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Rosenborg. ,,Maar met name het verdedigingsblok stond erg goed. In de eerste fase speelden we heel slordig in balbezit. We kwamen te veel naar achteren te spelen. De uitslag vind ik terecht. Rosenborg bracht aanvallend wat meer, maar zij mochten net als wij ook geen aanspraak maken op de overwinning."

Koeman kwam toch, terwijl hij eerder zei niet veel te willen veranderen, met een 4-4-2 systeem. ,,In de laatste wedstrijden ging het met name aan de zijkanten minder goed. Nu wilde ik twee sterke jongens in de spits zetten, maar vandaag waren ze weinig balvast. Er is te weinig gebracht, te slordig gespeeld."

Koeman wisselde Zlatan. ,,Omdat ik dacht dat Mido wat meer met de voorzetten vanaf de zijkant zou kunnen doen. Maar ik vond Zlatan de betere van de twee. Hij was meer balvast en had goede schoten. Wij speelden voorin niet slim genoeg en te onrustig."

,,Maar met vier punten uit drie wedstrijden kunnen we tevreden zijn. We blijven tot het einde toe in de race voor de volgende ronde en hebben met dit punt een grote stap vooruit gezet."