Menu

Koeman: ,, We komen er steeds dichter bij"

Ajax-trainer Ronald Koeman was tevreden na afloop van de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen Sparta. Het tweede doelpunt liet weliswaar te lang op zich wachten, waardoor Sparta nog gevaarlijk kon worden, maar dat was het enige puntje van kritiek van de oefenmeester richting zijn spelers.

,,We hebben de wedstrijd vanaf het begin redelijk gecontroleerd. De bezetting voor de goal was in de eerste helft niet goed, waardoor we het tweede doelpunt niet wisten te scoren. In de fase na rust moesten we alles doen om toch die tweede goal te maken, dan was de wedstrijd gespeeld. Maar juist na rust hadden we een matige periode waarin Sparta beter was. Ze kregen zelfs twee kansen op de gelijkmaker. We mogen van geluk spreken dat dat niet gebeurde. Na de 0-2 liepen we snel uit na een makkelijke overwinning."

Over de verandering van het systeem, Ajax speelde weer 4-4-2, zei de oefenmeester het volgende: ,,Bij PSV stond het goed, vandaag ook redelijk. Mijn voorkeur is 4-3-3, maar misschien moet ik daar nog eens goed over nadenken. Ajax heeft buitenspelers. Als die echter niet inzetbaar zijn of niet goed presteren moet je niet schromen iets anders te proberen."

Chivu en Machlas werden in de tweede helft gewisseld. Koeman meldde dat beide wat problemen hadden. Of zij komende week meedoen met oefenduels van hun nationale teams is nog niet te zeggen. ,,In principe is het belang van Ajax op dit moment belangrijker, maar als ze fit zijn spelen ze, zo niet dan spelen ze niet."

Het doelpunt van Zlatan is belangrijk voor de spits. Volgens Koeman maakt de Zweed een moeilijke periode door en heeft hij vertrouwen en steun nodig. Hij hoopt dat de treffer het vertrouwen van de jongeling weer wat opvijzelt.

Koemans conclusie was simpel: ,,De eerste van vier nodige overwinningen voor de titel is binnen. We komen er steeds dichter bij".