Menu

Koeman: 'We moeten PSV zo lang mogelijk op afstand houden'

Ronald Koeman gaf dinsdagmiddag toe dat hij af en toe moedeloos wordt bij het zien van de lange lijst blessures. ,,Het is niet gemakkelijk. Ook niet voor de spelers die het fysiek en mentaal moeten opbrengen deze periode. Maar we hebben al twee wedstrijden gewonnen en dat kan morgen ook."

Doorbijten dus voor Ajax, waarbij nog ernstig wordt getwijfeld over de fitheid van Wesley Sonck. ,,Hij heeft last van zijn teen", verklaarde Koeman. ,,We denken niet dat de teen gebroken is, maar hij speelde zondag wel met een verdoving. Vanmiddag bespreken we of hij met rust moet herstellen of dat hij morgen mee kan naar Heerenveen."

Mocht Sonck afhaken, dan zal dat de zoveelste domper zijn. Bogdan Lobont, Jelle van Damme, Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera, Anthony Obodai, Steven Pienaar, Tom Soetaers, Jari Litmanen en Zlatan Ibrahimovic zijn al afwezig. Maxwell zal zich vanmiddag melden en dan wordt beslist of hij mee gaat naar de uitwedstrijd in Friesland.

Heerenveen is geen ploeg die Koeman kan verrassen. ,,Ze spelen duidelijk, dat is ook hun kracht. Ik heb ze gezien tegen Vitesse en het team maakte een goede indruk op me, al speelden ze daar wel met invallers omdat Hansson en Sibon geblesseerd waren. Voor zover ik weet doen die morgenavond wel weer mee."

Zaak voor Ajax is om uit Friesland drie punten mee te nemen. ,,Het is ons in Kerkrade gelukt te winnen en afgelopen zondag ook. Dus het kan tegen Heerenveen ook. We moeten zorgen dat we in elk geval tot de wedstrijd Ajax - PSV op 8 februari PSV voor blijven. Dat moet door te winnen van Heerenveen en ADO Den Haag, want ik verwacht dat PSV beide thuiswedstrijden wint."

Koeman verwacht dat er voor de topper tegen de Eindhovenaren weer drie of vier spelers terug zijn. ,,Maar de spelers die we al langer missen, zullen er ook dan niet bij zijn. Alles is op resultaat gericht. Het is dan wel zo fijn dat we straks aan het elftal kunnen werken als we weer van zondag tot zondag spelen. Nu moeten we veel schuiven. Naar het einde van de competitie moet en zal het beter gaan. Dan hebben we meer tijd om goed te trainen en meer tijd voor de groep."