Menu

Koeman: 'We moeten scherp en agressief zijn"

De uitwedstrijd tegen Excelsior aanstaande zondag, is de laatste wedstrijd van Ajax voor de welkome winterstop. Een wedstrijd die niet makkelijk zal zijn, maar wel gewonnen dient te worden, volgens trainer Ronald Koeman.

Ajax kent tegen het einde van de eerste competitiehelft bijna een elftal geblesseerden. Koeman kan slechts over veertien spelers beschikken die honderd procent fit zijn. ,,Ondanks het feit dat het de laatste wedstrijd is voor de winterstop, wil ik alleen fitte spelers laten meedoen. Misschien kunnen Mido en Bergdølmo nog meedoen. Mido heeft een griepje te pakken en Bergdølmo heeft last van zijn rug. Als beiden morgen op de training zijn, ga ik er van uit dat ze inzetbaar zijn", aldus de trainer.

Yakubu is net als Mido door de griep geveld. Van Damme, Litmanen, Van der Vaart, Chivu, Trabelsi, Sikora, Heitinga en O'Brien hebben allen last van uiteenlopende blessures. Even leek het alsof het keepersprobleem opgelost was. Maar nu Maarten Stekelenburg twee maanden is uitgeschakeld vanwege een polsblessure, zijn weer niet alle keepers fit. Didulica, die ook niet helemaal fit is, gaat in ieder geval mee naar Rotterdam. De Australië trainde vrijdagochtend nog apart van de groep, in tegenstelling tot Bogdan Lobont. De Roemeen traint sinds woensdag weer met de groep, maar Excelsior komt misschien iets te vroeg voor hem. Nu gaat hij of Henk Timmer mee naar Excelsior. Koeman: ,,Door allerlei blessures is er dit seizoen geen vaste nummer 1 geweest." De ene keeper is fit op het moment dat een andere weer geblesseerd raakt.

Koeman denkt geenszins dat het zondag een gemakkelijke wedstrijd zal worden voor de Amsterdammers. ,,Je weet dat er een stukje Feyenoord in dat team zit. En Feyenoord is een concurrent van Ajax, dus het zal moeilijk worden. We zullen drie punten moeten halen, anders maak je voor de winterstop een paar stapjes in de verkeerde richting. Bij Excelsior kunnen ze aardig voetballen. We moeten scherp en agressief zijn, want het is een elftal dat aantrekkelijk en aanvallend wil spelen. Bij hun zit de kwaliteit ook in het voetbalgedeelte en niet in de fysieke kracht, net als bij ons."

Excelsior staat momenteel dertiende op de ranglijst in de Holland Casino Eredivisie. De Rotterdamse formatie versloeg dinsdagavond in Arnhem Vitesse met 2-1. Sinds vrijdag is Ferry de Haan weer aan de selectie toegevoegd. De Feyenoorder zou eigenlijk in de winterstop van club verwisselen, maar omdat de satellietclub van Feyenoord kampt met blessures van Sprockel en Breuer, is hij vlak voor het laatste competitieduel al overgegaan.