Menu

Koeman: ''We voetbalden niet meer''

Trainer Ronald Koeman liep vertwijfeld de catacomben in van het stadion Nieuw Galgenwaard. Zijn ploeg had na een goede eerste helft het heft volledig uit handen gegeven en zag de 0-1 voorsprong bij rust als sneeuw voor de zon verdwijnen. Utrecht had zich weerbaar getoond en liep met 3-1 uit naar de 23e thuisoverwinning op rij.

,,We zijn in de tweede helft niet aan voetballen toegekomen", gaf de trainer van Ajax toe. ,,En daar hebben we de ploeg niet voor. Zeker tegen Utrecht moet je dat blijven doen, anders red je het niet. Dat is gebleken."

,,In de eerste helft kwamen we er nog eens af en toe goed uit en hadden we zeker met twee doelpunten verschil voor moeten staan. We komen zelfs op een gegeven moment met drie spelers tegen een. Daar moet je dan zeker een kans uithalen."

,,Na rust dekten we niet kort genoeg en hadden we geen rust meer in de ploeg. We moesten achteruit. Ik bracht nog wat wissels in, maar ook daarmee konden we weinig meer veranderen. Het probleem dat er weinig regelmaat in de ploeg zit werd nu in een wedstrijd blootgelegd."