Menu

Koeman: 'We weten dat NAC het topploegen moeilijk maakt'

Op de persdag vrijdagmiddag liet Ronald Koeman zijn licht schijnen op het aanstaande competitieduel tegen NAC in Breda. Er is nog een aantal twijfelgevallen in de selectie, maar Litmanen is daar niet een van.

Pasanen, Galásek, Maxwell en Van Damme zijn, allen vanwege blessures, nog niet zeker van een plekje in de selectie voor aanstaande zondag. Op de training van zaterdag wordt bekeken wie van hen fit genoeg is om mee te reizen naar Breda. Jari Litmanen zal wel in de bus zitten. De Fin speelde donderdagavond met Jong Ajax en heeft speelminuten nodig.

Koeman: ,,Als Litmanen fit genoeg is, is hij heel goed te gebruiken, zeker in de laatste fase van de competitie. Dan heeft hij een toegevoegde waarde. Maar nu vind ik hem nog niet fit genoeg om te starten. Hij moet trainen en zoveel mogelijk speelminuten krijgen."

De trainer denkt niet dat de wedstrijd tegen AC Milan van afgelopen dinsdag van invloed is op het duel tegen NAC, omdat er een paar dagen tussen zitten. ,,De intensiteit van de trainingen is nu wat lager, want je herstelt van een wedstrijd. En je bereidt je zo goed mogelijk voor op de volgende. Daarom heb ik de afgelopen dagen gekozen voor wat meer afronden op doel. Ik kan er elke dag wel een tactische training van maken, maar zo langzamerhand weten we hoe we moeten spelen. Deze oefeningen zijn ook wat makkelijker voor de jongens", legde Koeman uit.

Over de wedstrijd van tegen AC Milan gesproken, daar wilde Koeman nog wel wat anders over kwijt. ,,De kritieken in verschilende kranten de dag na het duel, stoorden mij. Dat er geschreven werd dat Ajax aanvallend niet genoeg bracht, vond ik terecht. Maar dat Ajax te verdedigend speelde en dat de opbouw stokte bij Yakubu, daar ben ik het niet mee eens. Yakubu speelde een fantastische wedstrijd. In de eerste ronde van de Champions League werd geschreven dat we niets te zoeken hadden in dat toernooi, nu we in de kwartfinales spelen, voetballen we veel te verdedigend. Dat vind ik onterecht. Als we alles op de aanval hadden gegooid, hadden we een enorm pak slaag gekregen. Ik vind 0-0 een heel mooi resultaat tegen Milan."

Over tot de orde van de dag. NAC heeft dit seizoen thuis nog niet verloren. de Ajax-trainer verwacht ook geen gemakkelijke wedstrijd. ,,Het is een gegeven dat NAC het dit seizoen topclubs moeilijk maakt. Maar wij weten dat, dus het is geen probleem. Overigens, de andere uitwedstrijden die wij nog op het programma hebben staan, zijn ook niet gemakkelijk." Ajax moet na NAC nog op bezoek bij AZ, NEC en FC Twente.