Menu

Koeman: ''We zijn er in alle opzichten klaar voor''

Na het trainingskamp in Portugal en een kleine week training in Amsterdam, moet het zondag gebeuren voor Ajax. Tegenstander in de Brabantse hoofdstad is FC Den Bosch, de nummer 10. ,,Het zal best een moeilijke wedstrijd zijn, maar op basis van kwaliteit moeten we daar kunnen winnen", schat trainer Ronald Koeman in.

Koeman: ,,Ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn. Maar dat weet je nooit met zekerheid, de wedstrijd en de uitslag bepalen uiteindelijk of je er klaar voor was."

,,We hebben onder goede omstandigheden in Portugal kunnen trainen. Ook de laatste dagen zie ik aan de groep dat ze klaar zijn voor de hervatting van de competitie en dat iedereen er aan toe is. De voorbereiding is prettig, maar je hebt wedstrijden nodig waar het er echt om gaat. Ik denk dat we er in alle opzichten klaar voor zijn."

,,Er komen meer vaste lijnen in het elftal. Momenteel speel ik liever met een aanvallende middenvelder dan met een verdedigende middenvelder. Maar dat zou best een keer kunnen veranderen. Het wil niet zeggen dat je dan pas met een aanvallende middenvelder aanvallend speelt, want Ajax moet altijd aanvallend spelen. Al zou het met een verdedigende middenvelder zijn. Dan moeten de andere middenvelders namelijk wat meer naar voren toe."

De aanvallende middenvelder is Richard Knopper. ,,Op dit moment is het het beste voor Van der Vaart en voor het elftal als Van der Vaart linkshalf speelt. Maar dat kan zo veranderen. Dat dat kan, is het prettige van dit elftal."

Hoe ziet Koeman de tegenstander van zondag? ,,Van Den Bosch is bekend hoe ze spelen, waar ze op wachten. Ze spelen vanuit een gesloten verdediging en proberen dan de goede momenten te pakken om snel uit te komen. Daar hebben ze al een aantal ploegen mee verrast. Feyenoord kon daar ook niet winnen. Dus het is best een moeilijke wedstrijd. Maar als wij doen wat we moeten doen, met de kwaliteiten die Ajax bezit, moeten we daar kunnen winnen."

Twijfels heeft Koeman voor zondag nog over een paar posities. ,,Vierklau raakte op de training geblesseerd en het is afwachten hoe dat morgen is. Vierklau is de nummer een voor de rechtsbackpositie als hij fit is. Hij is meer een verdediger dan Heitinga. Heitinga is een jonge speler die nog veel moet leren, agressiever moet zijn. Maar als Vierklau niet fit is dan speelt Heitinga."

Ook valt zaterdag de beslissing over wie het doel zondag verdedigt. ,,Ik ben er voor mezelf wel grotendeels uit", zegt Koeman. ,,Maar je moet dat ook kenbaar maken aan beide keepers. Als ik vind dat Grim 100 procent fit is dan speelt hij. Als ik vind van niet, dan speelt Joey Didulica."

Mocht Vierklau afvallen, dan zal Steven Pienaar of Stefano Seedorf de groep tot 18 aanvullen.