Menu

Koeman: 'We zijn klaar voor de strijd'

Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen tot het einde van de competitie. RKC is de eerstvolgende tegenstander aanstaande zaterdag. Volgens Ronald Koeman is zijn ploeg klaar om de strijd om de tweede plaats aan te gaan.

Het grootste gedeelte van de training bestond uit en grote partij tussen twee elftallen. Om de elf bij het team zonder hesjes compleet te maken, deden Jussi Kujala en José Valencia mee. De overige spelers van Jong Ajax trainden op het gebruikelijke traininsveld naast de Arena. Vanwege een gedeeltelijk nieuwe grasmat, trainde de selectie in het stadion.

Degenen die de hesjes droegen: Maxwell, Chivu, Pasanen, Trabelsi, Sneijder, Galasek, Pienaar, Van der Meyde, Litmanen en Van der Vaart. Bij de hesjes stond Lobont op doel. Opvallend was dat Chivu, die vrijdagochtend drie duels schorsing tegen zich hoorde uitspreken, meedeed in het team wat voor zaterdag de basis lijkt. Ajax is in beroep gegaan tegen de schorsing. Zlatan trainde met het team zonder hesjes, de Zweed zal zaterdag zijn tweede van vijf wedstrijden schorsing uitzitten.

Na de lunch bevestigde Koeman dat Ajax inderdaad tegen de straf van Chivu in beroep gaat. ,,Omdat ik drie wedstrijden te zwaar vind. Bovendien kan hij dan zaterdag gewoon meespelen", luidde de verklaring. ,,De ene wedstrijd is niet makkelijker dan de andere, maar als we zaterdag van RKC winnen, zijn we toch weer een stapje dichter bij de tweede plaats. Daarom wil ik graag dat Chivu erbij is."

In verschillende media verschenen berichten als zou de strijd om de tweede plek tussen Feyenoord en Ajax voornamelijk voor de tuchtcommissie worden uitgevochten. Naar aanleiding van de halve finale om de Amstel Cup tussen de twee clubs, worden Zlatan en Chivu, maar ook Van Hooijdonk van Feyenoord geschorst. Dit alles op basis van verklaringen van spelers van beide teams, maar ook op basis van televisiebeelden. Vooral Van Damme kreeg de zwarte piet toegespeeld. Koeman: ,,Het is onzin dat spelers schuldig zijn aan een schorsing die andere spelers krijgen opgelegd. De scheidsrechter, in dit geval was het Luinge, stuurde Van Hooijdonk met rood van het veld.'' Koeman vervolgde over de schorsingen: ,,Het hoort er nu eenmaal bij, de gebeurtenissen van afgelopen week zetten mij in ieder geval op scherp. Ik hoop dat het bij de spelers hetzelfde geval is."

,,We zijn fris", vertelde Koeman. ,,We kunnen nu van week naar week leven. Het is natuurlijk een aderlating als zowel Zlatan als Chivu niet zouden mogen meespelen in een volgende wedstrijd. Maar we hebben vaker zonder dit tweetal gespeeld. De groep is goed genoeg om hun eventuele afwezigheid op te vangen."

Veel Ajacieden waren afgelopen week weg vanwege interlandverplichtingen. Gelukkig is niemand geblesseerd teruggekomen. Koeman heeft daardoor slechts met een paar blessures te maken. John O'Brien bijvoorbeeld heeft nog steeds last van zijn linkerenkel en zal zaterdag niet inzetbaar zijn. Sikora is wel bij de groep, maar is volgens de trainer nog niet fit genoeg om te starten. ,,Maar ik kan hem wel inbrengen", zei Koeman. ,,Nagenoeg iedereen is fit, dus we zijn klaar om de strijd aan te gaan."