Menu

Koeman weet dat het nu anders is

De vergelijkingen tussen de wedstrijd AC Milan - Ajax van vorig seizoen en de aanstaande UEFA Champions-League-ontmoeting gaan volgens trainer Ronald Koeman mank. ,,Toen was het een beslissend duel, nu is het de eerste van zes wedstrijden en is elk punt meegenomen."

,,We weten tegen wie we spelen", sprak Koeman tijdens de persbijeenkomst zondag in de ArenA. ,,AC Milan is de kampioen en de druk ligt bij hun. We hopen dat we voor een verrassing kunnen zorgen. We zullen ons wel licht aanpassen, dat is logisch als je tegen AC Milan speelt, maar grotendeels zal het elftal dat zaterdag van RKC won ook spelen in Milaan. Ik ga niet uitwijden door namen te noemen, want dat hoor ik anderen ook nooit doen."

Waar de laatste training van AC Milan besloten is, kiest Koeman voor openheid. ,,Wij hebben geen geheimen", lachte de trainer ontspannen. ,,De spelers kijken uit naar deze wedstrijden in de Champions League. En wat is er mooier dan bij de kampioen te beginnen? Zij zijn nog niet zo ver in het seizoen, zijn zoekende. Tonny Bruins Slot is gisteravond naar de wedstrijd AC Milan - Bologna geweest. De Brazilianen speelden niet, het was niet mooi maar AC won wel met 2-1 door een doelpunt van Inzaghi. En die kennen we vrij goed", sprak Koeman. ,,De Italianen weten wat er te koop is en sluiten mindere wedstrijden vaak winnend af."

,,We moeten er alles aan doen om de spelers de wedstrijden net zoals vorig seizoen te laten beleven. Toen groeiden we in de Champions League en konden we de tegenstanders steeds meer onze wil opleggen", zei Koeman.

Ajax reist maandagochtend naar Milaan. De spelersgroep is bijna dezelfde als de selectie van zaterdag tegen RKC, alleen is Nicolae Mitea vervangen door Wamberto. Anthony Obodai, Zdenek Grygera, John Heitinga, Sander Boschker, Mitea, John O'Brien en Jari Litmanen blijven in Amsterdam.