Menu

Koeman: 'Wij zijn gegroeid. Dat idee heb ik van Valencia niet'

Ronald Koeman hield maandagmiddag zijn persconferentie voor de Champions-Leaguewedstrijd tegen Valencia. ,,Als we winnen, dan staan we in de kwartfinale", zei de trainer stellig. Gemakshalve gaat hij er vanuit dat AS Roma in Londen niet zal winnen.

,,Net als tegen Arsenal zullen we ook aan de verdedigende accenten denken", zei Koeman. ,,Maar daarbij moeten we aanvallend meer brengen. We hebben in die wedstrijden tegen Arsenal laten zien dat we moeilijk te verslaan zijn."

En dat bleek zelfs - al was het met geluk - in Valencia, waar de Spanjaarden kansen genoeg kregen, maar niet wisten te scoren. ,,Die wedstrijd was de moeilijkste van allemaal. Daarin schoten we duidelijk te kort, want Valencia kreeg veel te veel kansen. Uiteindelijk was de uitslag wel goed. De echte test komt morgen pas. Dan kunnen we zien of we verder zijn dan drie maanden geleden. Dat gevoel heb ik overigens wel. Ik vind dat we ons redelijk snel hebben aangepast aan het niveau van de Champions League Er heerst desalniettemin geen euforische stemming in de ploeg. We zijn wel vol vertrouwen terwijl we beseffen dat de tegenstander van zaterdag Zwolle heet en die van morgen Valencia."

,,Wij zijn gegroeid in de afgelopen maanden", analyseerde Koeman verder. ,,Dat idee heb ik van Valencia niet. Zij komen de laatste weken maar moeizaam tot winst. De niveaus liggen dichter bij elkaar dan eind november. Bij een gelijkspel hebben we alles nog in eigen hand. We zijn al volop aan het rekenen. Bij winst zijn we geplaatst."

Die stelling werd door de journalisten niet onderschreven. Want ook al wint Ajax, dan heeft zelfs AS Roma nog kans op plaatsing. (lees meer over de mogelijkheden >> )
Opvallend is het dat slechts een wedstrijd in groep B eindigde in een overwinning voor de thuisploeg. Dat lukte Ajax als enige. Tegen AS Roma werd met 2-1 gewonnen.

Hoe denkt Koeman Valencia te bestrijden? ,,Er zijn twee opties. Eentje met Van der Meyde en een met Nigel de Jong. Om aanvallend te spelen, hoef ik niet per se met Van der Meyde te spelen. Want Van der Vaart is ook aanvallend en als hij speelt, dan heb ik verdedigend weer iets extra's nodig. Ik ben eruit hoe we spelen morgen, maar dat houd ik nog even voor me."

Met Van der Meyde en De Jong zijn twee spelers genoemd die bij een volgende gele kaart geschorst zijn voor de ontmoeting tegen AS Roma. Zlatan Ibrahimovic is de derde.

Kortom. We zullen het morgenavond beleven in een kolkende Arena.