Menu

Koeman wil Babangida niet terug bij Ajax

Van Ronald Koeman hoeft Tijjani Babangida niet terug te keren bij Ajax. De aan Vitesse verhuurde Nigeriaan heeft nog een contract bij Ajax en kreeg onlangs te horen dat Vitesse niet met hem door wilt.

Koeman haalde hem dit seizoen als trainer van Vitesse nota bene zelf naar Arnhem. ,,Je hoopt te profiteren van het feit dat hij bij Ajax niet aan spelen toekwam. Voor zo'n speler is het toch een kans dat hij weer kan voetballen. Maar als hij dan in een week drie keer te laat komt, dan lijkt het me duidelijk dat hij niet hoeft terug te komen."

Binnenkort gaat Koeman met Richard Witschge om tafel zitten. Koeman was enkele weken geleden de boodschapper van slecht nieuws aan Aron Winter. ,,Ik vind het moeilijk om zulke gesprekken te voeren. Met Aron heb ik veel contact, ook buiten het voetbal. Maar je kan je niet door die emoties laten leiden. Hij was geen toegevoegde waarde meer."

,,Het kan natuurlijk zo zijn dat hoewel de spelers niet in aanmerking komen voor het eerste elftal, dat ze wel terug willen naar Ajax. Ik wil hen te allen tijde respecteren. In Nederland heeft iedereen recht op arbeid, maar ik maak me er nog niet zo druk om. Mocht het zover komen, dan proberen we het op een zo goed mogelijke manier op te lossen."