Menu

Koeman zet zichzelf in

Omdat op de donderdagtraining nog maar zeven spelers van de A-selectie aanwezig waren, zette Ronald Koeman zichzelf als achtste speler in tijdens de baloefeningen.

De trainer moest toch wat. Met zeven spelers zou iedereen wel erg hard moeten rennen om de cirkeltjes rond te krijgen. Hoewel iedereen vanaf vanmiddag tot maandag niet meer hoeft te trainen, wilde hij dat zijn spelers toch niet aandoen.

Daarom een scherpe trainer op het veld. Hij passte de ballen als hardste in, maar bij de partijvorm waarmee de training werd afgesloten had hij zichzelf een rustigere rol toebedeeld. De coach stond aan de zijlijn en was - samen met een ander aan de overkant - aanspeelbaar voor de zes veldspelers en twee keepers (Boschker had vandaag gezelschap gekregen van de doelmannen van Jong Ajax Henrik Moisander en Sven Taberima).

Zelfs in die rol zette Koeman het spel naar zijn hand. Niet scherp genoeg, dan toch even een bal die net te kort is voor het mooie? Dan moesten zijn pupillen maar een stapje harder lopen om het duel alsnog te winnen.

Gescoord werd er volop. Vooral John Heitinga mocht veelvuldig van afstand heerlijk uithalen en Sander Boschker kon alleen bewonderend zijn meerdere erkennen in de verdediger. Maar ook Victor Sikora, vaak genoeg balend als Heitinga weer eens doeltreffend was, had een aantal lekkere goals. Net als Steven Pienaar overigens.

En dan Wamberto die een merkwaardig hoge voorzet van Koeman als een streep achter de kansloze Taberima kopte. Kortom, er viel weer veel te genieten op de training ook al zijn velen opgeroepen voor interlands.

Vanaf nu mogen de spelers even uitblazen. De middagtraining is geschrapt en pas maandagochtend moeten de mannen zich weer melden.