Menu

Koeman ziet geen uitgesproken favoriet voor cruciale interland

Na afloop van de training van Ajax gaven coaches Ronald Koeman en Ruud Krol een korte voorbeschouwing op de belangrijke interland tussen Tsjechië en Nederland die woensdagavond wordt gespeeld.

,,Het zal een moeilijke klus worden voor Nederland'', denkt Ronald Koeman woensdagmiddag. ,,Een voordeel voor Oranje kan zijn dat Tsjechië verdedigend wat personele problemen heeft waardoor bijvoorbeeld Zdenek Grygera linksachter moet spelen.''

De trainer van Ajax weet ook waar de kracht van de Tsjechen ligt. ,,Het is een heel sterk collectief. Als Nederland veel ruimte weggeeft, komt het in de problemen. Tsjechië heeft zeer goede en slimme aanvallers. Veel zal ook afhangen van de manier waarop Oranje begint en hoe het scoreverloop zich ontwikkelt'', aldus Koeman. De voormalig assistent-bondscoach verwacht een open duel. ,,Deze wedstrijd heeft voor mij geen uitgesproken favoriet. We moeten er voor Nederland maar het beste van hopen.''

Ruud Krol, ook al voormalig assistent bij Oranje, is optimistischer gestemd. ,,Nederland wint. Waarom? Zomaar." De passerende Sander Boschker helpt een handje. ,,Ze moeten winnen, dus gebeurt dat", denkt de keeper. Krol kan zich daarin vinden en vult hem aan. ,,Nederland heeft meer kwaliteit dan Tsjechië. Ik ga vanavond zeker voor de televisie zitten om te kijken. Wel zolang het mij boeien kan. Wanneer dat niet zo is, zap ik naar een andere wedstrijd. Denemarken - Roemenië is ook zo'n spannend duel, maar ik heb geen Deense zender op de schotel. Dus ben ik afhankelijk van het aanbod, voor wat het wel wordt."

Maar waarschijnlijk zit Krol de negentig minuten bij Oranje wel uit. ,,Ik houd het op een 1-2 overwinning voor Nederland."