Menu

Koeman:'Het leek wel of wij donderdag hadden gespeeld'

In een topper die in de eerste helft heel boeiend was en in de tweede helft vooral spannend, hebben Ajax en PSV de punten gedeeld. In Eindhoven eindigde het duel in 1-1. ,,We hebben niet goed gevoetbald", vond trainer Ronald Koeman. ,,Maar ik ben tevreden met de uitslag."

,,Wij waren minder dan PSV", had de oefenmeester geconstateerd. ,,Na negen minuten vroeg ik me af of wij eigenlijk nog mee deden. Pas in de laatste 20 minuten konden we aanvallen, omdat PSV er door heen zat. Het leek wel of wij donderdag een wedstrijd hadden gespeeld in plaats van PSV. PSV was sneller en feller. Wij zetten daar voetballend weinig tegenover."

Toch kwam Ajax op voorsprong. ,,Die 0-1 was overdiend", was Koeman objectief. ,,De gelijkmaker was dan ook verdiend. Wij hadden ons bij stilstaande situaties beter moeten opstellen."

Met een opvallend wissel aan het begin van de tweede helft probeerde Koeman het tij te keren. Maxwell ging, Zlatan kwam. ,,Ik hoopte dat we daardoor meer druk konden zetten op PSV, maar dat gebeurde niet. Bergdolmo moest ik wisselen vanwege een blessure en Pius bracht ik in, omdat ik hoopte op meer snelheid. Want er onstond meer ruimte bij PSV. Voetballend hebben we te weinig gebracht en maakten te snel gebruik van de lange bal in plaats van het voetballend op te lossen."

,,Dit was geen cruciale wedstrijd op zich. Er komen er nog zes, maar door de 1-1 is PSV niet dichterbij gekomen en dat was toch het eerste vereiste."

PSV-trainer Erik Gerets was diep teleurgesteld door het gelijkspel van zijn hardwerkende pupillen. ,,Ik ben zeer ongelukkig met dit resultaat", sprak de Belg. ,,Bij Ajax en Feyenoord moeten er doden of gewonden vallen, willen wij nog kampioen worden."