Menu

Koeman:"Ze zijn goed met de spanning omgegaan"

Ajax begon de eerste minuten van de wedstrijd zichtbaar gespannen. De 28ste landstitel, die in het vooruitzicht lag, woog zwaar op de schouders van de jonge Ajacieden. Koeman kwam de eerste minuten regelmatig uit de dug-out om zijn ploeg te coachen. Gelukkig hervond de ploeg zich snel.

Op de persconferentie was Koeman tevreden over de volwassen manier van spelen. Koeman:" We zijn de wedstrijd heel serieus begonnen. Voor de wedstrijd hoop je dat deze jonge ploeg goed kan omgaan met de spanning. Dat hebben ze heel goed gedaan."

Op de bank werden Krol en Koeman geinformeerd over het verloop van de wedstrijd in Doetinchem. De vroege achterstand van de Eindhovenaren kwam de gemoedstoestand van Koeman ten goede. "De achterstand van PSv was voor ons zeker een ruggensteun. Dat was fantastisch, maar afgezien daarvan, ben ik blij dat we het hebben kunnen opbrengen om deze wedstrijd te winnen."

Voor Koeman zelf betekende het landskampeioenschap een afsluiting van een moeilijk seizoen. Bij zijn aanstelling in december trof hij een team aan dat als los zand aan elkaar hing. Het ontbrak het team aan hierarchie, en corrigerend vermogen ten opzichte van elkaar. Meerdere malen hamerde hij erop dat Ajax niet veel zou bereiken met technisch voetbal. Koeman slaagde erin om van Ajax een saamhorig team te maken, dat voor elke meter wilde vechten. "Dit geeft mij veel voldoening, maar belangrijker is het voor de club en deze jonge jongens. Een trainerswissel is niet makkelijk, maar ze hebben het goed opgepakt. Ik ben dan ook trots. Dit belooft heel veel voor de toekomst."