Menu
Koenders: 'Ik mag nu de vruchten van de boom proeven'

Koenders: 'Ik mag nu de vruchten van de boom proeven'

Milano Koenders ondertekende vrijdagmiddag zijn eerste profcontract in zijn jonge leven. De middenvelder zette zijn krabbel onder een tweejarige verbintenis met Ajax. ,,Hier doe je het voor", aldus de blije achttienjarige Amsterdammer.

Koenders kwam als negenjarig ventje van SDZ uit Amsterdam-West naar Ajax. Al in zijn eerste jaar in de D2 werd hij kampioen. ,,Ik ben niet elk jaar kampioen geworden met het team waarin ik zat", weet het talent nog. ,,Maar wel met de C1, C2, B1 en vorig jaar met de A1." Misschien komt daar dit seizoen een titel bij. ,,Dan moet Feyenoord wel punten verspelen en dat hopen we natuurlijk. Wij zijn vorige week door de scheidsrechter benadeeld, want het was een zuivere handsbal waaruit PSV scoorde en waardoor we alsnog gelijkspeelden. Ik was boos, maar je moet je inhouden hè. Je moet professioneel zijn."

,,Dit seizoen ging met ups en downs, maar persoonlijk mag ik niet klagen. Ik heb alles gespeeld. Ik probeerde zelf vroeger eerst via de Talentendagen binnen te komen bij Ajax, maar dat haalde ik niet. Later ben ik alsnog gescout."

En zo kwam de spits van SDZ bij Ajax binnen. Negen jaar later zet hij dus zijn krabbel onder een tweejarig contract. ,,Hier doe je het voor. Ik was zo blij toen mijn zaakwaarnemer zei dat ik een contract kon tekenen bij Ajax. Dit is het begin. Nu mag ik de vruchten van de boom proeven en als ik mijn best blijf doen, komt misschien mijn echte droom uit: voetballen in Ajax 1."

Volgend seizoen zet Koenders zijn eerste volwassen stappen in die richting. Dan zal hij in de selectie van Jong Ajax worden opgenomen.