Koken met 3 Sterren | De keukengeheimen van Klaas Jan

Koken met 3 Sterren | De keukengeheimen van Klaas Jan

Koken met 3 Sterren ligt nu in de boekhandel. Het officiële Ajax-kookboek geeft je een uniek kijkje in de keuken van de Ajacieden en meesterchefs onder wie Ron Blaauw. Probeer het lievelingsrecept van Andre Onana en lees over de keukenblunders van Frenkie de Jong. Ook Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar doet een boekje open over zijn keukengeheimen. Ajax.nl geeft je een klein voorproefje.

,,Thuis aten we Hollandse pot. Aardappels, vlees en groenten. Af en toe een pastaatje of lasagne, maar meestal Nederlands. Heerlijk, vooral met gebakken aardappelen. Op gekookte aardappelen was ik niet zo dol. Dan was het een kwestie van goed prakken, mixen en jus eroverheen. De hond at ook nog weleens mee als er wat overbleef, of als we wat lieten vallen. Mijn moeder was de baas in de keuken en een heel goede kokkin. Vooral haar griesmeelpudding is fantastisch.''

'Dat pittige, dat aparte; daar ben ik wel fan van'

,,Nederlands eten vind ik nog steeds heerlijk, maar ik ben ook erg van de oosterse keuken. Dat pittige, dat aparte: daar ben ik wel fan van. De oma van mijn vriendin Maddy komt uit Indonesië en kookt voortreffelijk. Maddy en haar moeder hebben haar kookkunsten geërfd en zijn super goed in het koken van Indische gerechten. Die zijn vaak enorm bewerkelijk trouwens. De bereiding duurt lang en is vaak ingewikkeld, maar man, ik ben er gek op.''

'Ik kook 1 à 2 keer in de week’

,,Zelf ben ik niet zo’n held in Indisch koken. Terwijl ik wel graag in de keuken sta. Ik kook 1 à 2 keer in de week. Het ligt er een beetje aan hoe laat ik thuis ben en hoe druk het is. Ik ben gek op vlees, dus de barbecue steek ik zo vaak mogelijk aan. Maar de Italiaanse keuken past me ook wel. Een lekkere pasta Bolognese of een mooie risotto bijvoorbeeld. Van koken kan ik enorm genieten. Ja, het is echt een hobby van me. En weet je wat ik vooral leuk vind? Nieuwe dingen uitproberen. Dan ga ik gewoon aan de slag met een kookboek of kijk ik online hoe je een bepaald gerecht moet maken. Soms haal ik inspiratie van een kookprogramma. Jamie Oliver vind ik wel een goeie. Maar meestal zie ik gewoon iets, of proef ik iets en denk ik: hé, daar kan ik wat mee.''

,,Dat gezond eten ook lekker kan zijn bewijst de Oosterse keuken. De soepen zijn ook heerlijk. Johan Klein Gebbink, de kok bij Oranje en Ajax, maakt verrukkelijke pindasoep. Maar mijn grootste favoriet is Thom kha kai. Een heerlijke pittige Thaise soep met kip en garnalen.''

Wil je weten hoe Klaas Jan zijn favoriete soep klaarmaakt? Koken met 3 Sterren is nu verkrijgbaar in de Ajax Fanshop en in de boekhandel.

Koop nu het Ajax Kookboek



Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé