Menu
Kom naar Ajax - Independiente!

Kom naar Ajax - Independiente!

Ajax speelt op zondag 24 juli de eerste oefenwedstrijd in de Amsterdam ArenA tegen de Argentijnse topclub Independiente. De aftrap is om 14:30 uur. De stadionkassa's zijn vanaf 12:30 uur geopend. Er zijn alleen nog kaarten van 15 euro. Kom de 24e naar de ArenA voor dit 'historische affiche'.

Ajax en de Argentijnse topclub delen een kleine, maar bijzondere historie. Ajax speelde in september 1972 twee wedstrijden om de Wereldbeker tegen Independiente. Het eerste duel in Argentinië, waarbij Johan Cruijff na een half uur letterlijk uit de wedstrijd werd geschopt, eindigde in 1-1. De return in het Olympisch Stadion op 28 september 1972 leverde een eclatante 3-0 zege op voor Ajax. De Ajacieden veroverden hun eerste Wereldbeker voor clubteams! Een latere lichting Ajacieden, de selectie van het seizoen 1995-1996, zou Ajax aan een tweede Wereldbeker helpen.

Anno 2011 is de krachtmeting met de Argentijnen een goede graadmeter voor de nieuwste lichting Ajacieden. Een week na de ontmoeting met de Zuid-Amerikanen wacht alweer de eerste officiële wedstrijd van 2011-2012. In hetzelfde stadion strijden landskampioen Ajax en bekerwinnaar FC Twente om de eerste prijs van het seizoen: de Johan Cruijff Schaal. Vanaf augustus start de Eredivisie en verdedigt Ajax de kampioenstitel.

De eerste vriendschappelijke wedstrijd voor eigen publiek is een ideaal uitstapje voor het gezin. Er zijn alleen nog kaarten van 15 euro.
Kom dus naar deze moderne versie van een historisch affiche!


Tekst en foto: Ajax.nl

Koop hier direct je kaarten voor Ajax - Independiente