Menu
Kom vanavond op tijd naar de ArenA!

Kom vanavond op tijd naar de ArenA!

Vanwege het vroege aanvangstijdstip van Ajax - Fenerbahçe (19:00 uur) en de samenloop van de wedstrijd met evenementen in de Ziggo Dome en HMH raadt Ajax supporters aan op tijd naar de Amsterdam ArenA te komen. Het stadion opent om 17:30 uur de deuren. Door eerdergenoemde evenementen zal ook de parkeerdrukte groter zijn dan normaal. Kom indien mogelijk met het openbaar vervoer.

Vuurwerk
Ajax benadrukt nogmaals dat het bezit en afsteken van vuurwerk niet is toegestaan. Op het bezit of gebruik van vuurwerk staat een stadionverbod voor de duur van (tenminste) 18 maanden en een geldboete. Daarnaast wordt Ajax gedupeerd doordat de UEFA hoge straffen oplegt. Geldboetes van de UEFA worden waar mogelijk verhaald op de veroorzakers er van.

Trappen leeghouden
Trappen en bordessen van de tribunes gelden als vluchtweg en als route voor bijvoorbeeld de medical stewards. Om deze reden dienen deze vrij te zijn. Tevens ziet de UEFA ook hier op toe en worden er ook straffen opgelegd als trappen bezet zijn. Ajax verzoekt supporters dan ook, met name voor de veiligheid van zichzelf en anderen, om trappen vrij te houden.

Tekst: Ajax.nl
foto: Ajax.nl/Gerard van Hees