Menu
Kom zondag vroeg naar de ArenA!

Kom zondag vroeg naar de ArenA!

Koploper Ajax speelt zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Willem II in de Amsterdam ArenA. De aftrap van het duel is om 12:30 uur. Vanwege de verwachte verkeersdrukte roept Ajax alle fans op om vroeg naar de ArenA te komen. De Ajacieden zijn nog twee duels verwijderd van het slot van de Eredivisie en is bij een overwinning op Willem II landskampioen. Ook daarom is de steun van de fans van groot belang!

Houd rondom Ajax - Willem II rekening met extra verkeersdrukte in het ArenAPoort-gebied. De kampioenswedstrijd is uitverkocht en vooral bij P2 tot en met P6 kan het drukker worden dan normaal. Ajax verzoekt alle fans op tijd van huis te vertrekken. Het stadion gaat om 11:00 uur open.

Ajax roept iedereen ook op om vroeg naar het stadion te komen om onnodige wachtrijen bij de ingang te voorkomen. De steun van een volle ArenA is belangrijk voor Ajax. Ook tijdens de warming-up zullen de spelers extra gestimuleerd raken als het stadion al vol zit. Dat is uiteraard extra belangrijk in de jacht op het nieuwste landskampioenschap.

Er valt in aanloop naar de kampioenswedstrijd genoeg te beleven in de ArenA. Tijdens de warming-up verzorgt Dré Hazes een optreden op het veld. Ook wordt de hooghoudcompetitie afgesloten. Oud-Ajacied Richard Witschge verzorgt de prijsuitreiking voor de drie jeugdspelers die de bal dit seizoen het vaakst in de lucht hielden in aanloop naar een thuiswedstrijd in de ArenA.

Vuurwerk afsteken is uiteraard verboden in de ArenA. De inzet van onder meer een vuurwerkhond moet voorkomen dat vuurwerk in het stadion belandt en de club boetes krijgt voor het illegaal afsteken daarvan.

Ajax wordt de laatste tijd regelmatig geconfronteerd wordt met E-tickets die zijn vervalst om een ander (tribune)deel van het stadion te kunnen betreden. De club wil supporters erop wijzen dat het tot gevaarlijke situaties kan leiden als er meer supporters op een vak zitten dan dat daar plaats voor is. Dit heeft vooral te maken met de vluchtcapaciteit, die is afgestemd op het aantal aanwezige zitplaatsen. Daarnaast is het vervalsen van E-tickets een strafbaar feit waarvoor justitie hoge boetes kan opleggen. Ook kan de KNVB een stadionverbod opleggen voor de duur van 9 tot 18 maanden.

Ajax hoopt er met de fans zondag een groot voetbalfeest van te maken!

Ajax Experience

Wil je zowel naar Ajax - Willem II als naar de Ajax Experience? Op wedstrijddagen bedraagt de toegangprijs 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar (op vertoon van je wedstrijdkaart of seizoenkaart). De Ajax Experience bevindt zich op slechts tien minuten met de metro vanaf de ArenA. Stap uit bij halte Waterlooplein.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees