Menu

Komende tegenstander NAC nog ongeslagen dit seizoen

Hoewel de start van de competitie voor de ploeg van trainer Henk ten Cate niet verliep zoals hij had gehoopt, is NAC nog altijd ongeslagen. Na drie remises op rij, haalden de Brabanders de laatste twee wedstrijden wel de volle winst.

Roda JC, Willem II en NEC bleven in evenwicht met NAC, terwijl Heerenveen en FC Twente naar nederlagen werden gespeeld. De Friezen moesten zelfs in eigen huis een 0-2 nederlaag slikken door doelpunten van Engelaar. Vorige week was NAC door treffers van oud-Ajacied Kevin Bobson en Earnest Stewart sterker dan het Twente van coach René Vandereijcken.

Opvallend is dat NAC in de vijf gespeelde wedstrijden pas drie tegendoelpunten heeft moeten toestaan. De defensie staat daar dus als een huis. In de duels waarin de Bredase formatie goals moest incasseren, verloren ze overigens niet.

Ook opmerkelijk is dat de zeven geelzwarte doelpunten op naam van zes verschillende spelers zijn bij te schrijven. Alleen de al eerder genoemde Engelaar wist het net vaker dan eens te vinden.

Vorig seizoen eindigde het duel Ajax-NAC in een ontluisterende 1-3 nederlaag voor Ajax, mede door het fantastische doelpunt van Earnest Stewart. Met een schot van verder dan 20 meter verraste hij Fred Grim volledig. In de vijf jaar voor het recente verlies won Ajax in de Arena steeds met minimale cijfers, 1-0.

Bij Ajax ontbreken Bogdan Lobont, Maarten Stekelenburg en Rafael van der Vaart wegens blessures. Of John O'Brien op tijd fit is, is nog niet bekend. De Amerikaan heeft last van zijn achillespees en hij houdt zich momenteel vooral bezig met looptrainingen.

In tegenstelling tot afgelopen woensdag in Milaan kan trainer Ronald Koeman weer beschikken over Yakubu in het centrum van de defensie, want de Ghanees was uiteraard alleen in de Champions League voor een duel geschorst.