Menu
Kop is eraf voor Jong Ajax

Kop is eraf voor Jong Ajax

Jong Ajax begon vandaag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een wat rommelige ochtend werkte de selectie van Adrie Koster vanmiddag de eerste complete veldtraining af.

Adrie Koster beleefde vandaag zijn debuut als trainer van Jong Ajax. Aron Winter ontbrak vanwege verplichtingen elders. Adrie Koster beleefde vandaag zijn debuut als trainer van Jong Ajax. Aron Winter ontbrak vanwege verplichtingen elders.

De ochtendtraining ging behoorlijk de mist in vanwege het slechte weer. De Ajax-talenten verschenen wel even op het veld, maar vertrokken heel snel weer naar binnen vanwege het naderende onweer. ,,Het was even improviseren”, vertelde nieuwe trainer Adrie Koster. ,,Maar binnen hebben we toch ook behoorlijk kunnen trainen, hoor.”

’s Middags kon Jong Ajax wel weer naar buiten. De selectie werkte een ontspannen training af. Veel loopwerk, een aantal baloefeningen en een grote partij zonder echte doelen. Op het trainingsveld waren niet alleen talenten te bewonderen, maar ook gevestigde namen als Michael Krohn-Dehli, Olaf Lindenbergh en Edgar Manucharyan. Krohn-Dehli en Lindenbergh zijn afgevallen voor het trainingskamp van de A-selectie in De Lutte en Manucharyan is herstellende van een blessure. Hij wordt bij Jong Ajax weer klaar gestoomd voor Ajax 1. ,,Momenteel zit Edgar op 85 procent”, lichtte Koster de situatie van de Armeen toe. ,,Bij ons moet hij weer fit zien te worden."

Siem de Jong heeft tijdens de zomer behoorlijk doorgetraind. De eerste oefensessie met Jong Ajax leverde dan ook geen problemen op voor het <i>Talent van de Toekomst.</i> Siem de Jong heeft tijdens de zomer behoorlijk doorgetraind. De eerste oefensessie met Jong Ajax leverde dan ook geen problemen op voor het Talent van de Toekomst.

Donovan Slijngard behoort, na een half jaar aan FC Groningen te zijn verhuurd, ook weer tot de Beloftenploeg van Ajax. De Amsterdammer was blij om weer terug te zijn bij zijn club. ,,Dit voelt toch een beetje als het vertrouwde nest”, zei de verdediger na afloop. ,,Natuurlijk heb ik de club gemist. Bij Groningen heb ik wel een goede tijd gehad. Ik heb veel geleerd, vooral op fysiek gebied. Jammer genoeg heb ik niet veel gespeeld in het eerste. Ik wil bij Jong Ajax dit seizoen een hoog niveau halen. En uiteindelijk hoop ik natuurlijk weer voor het eerste in aanmerking te komen.”

Datzelfde doel heeft Siem de Jong, hij werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot Talent van de Toekomst, zich ook gesteld. ,,Eerst wil ik een basisplaats veroveren in Jong Ajax”, lichtte hij na de oefensessie toe. ,,En aan het eind van het seizoen wil ik mijn blik langzaam op Ajax 1 richten. Misschien kan ik een keer meetrainen met de A-selectie.”

Vito Wormgoor trainde apart. Hij is herstellende van een kuitbeenbreuk. Vito Wormgoor trainde apart. Hij is herstellende van een kuitbeenbreuk.

Dromen en doelstellingen, zo hoort het bij de eerste trainingen van Jong Ajax. Adrie Koster genoot van zijn eerste dag met de jonge groep. ,,De eerste move is gemaakt”, zei hij. ,,Vandaag hebben we gewoon lekker gewerkt aan het gevoel. Na een zomerstop moet dat altijd weer even terugkomen.” Het viel Koster op dat het niveau van de groep behoorlijk hoog is. ,,De jongens hebben al een heleboel aspecten goed onder de knie. Maar er zijn altijd zaken die beter kunnen. En daar gaan we ons op richten.”