Menu
Koploper Jong Ajax verliest van hekkensluiter

Koploper Jong Ajax verliest van hekkensluiter

Jong Ajax heeft maandagavond niet kunnen profiteren van het puntenverlies van concurrenten NEC en Fortuna Sittard. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd er met 2-1 verloren bij hekkensluiter Jong FC Utrecht. Kaj Sierhuis was de doelpuntenmaker voor de Amsterdammers.

Trainer Michael Reiziger verraste met Luis Orejuela op de rechtsbuitenpositie en met Noa Lang als rechtermiddenvelder. Het was ongetwijfeld de bedoeling om op die flank vaak van positie te wisselen, maar Jong Ajax kwam in eerste instantie nauwelijks aan aanvallen toe. De eerste kansen waren voor Jong FC Utrecht, dat het de Ajacieden met veel vechtlust behoorlijk lastig maakte.

Sterke openingsfase Utrecht
Het was niet eens verrassend dat Jong FC Utrecht via een afstandsschot van Patrick Joosten op 1-0 kwam. Jong Ajax kwam nauwelijks in zijn spel en goedlopende aanvallen waren spaarzaam. Pas na ruim een halfuur kon het 1e Amsterdamse wapenfeit worden genoteerd toen Lang opstoomde en de bal via Cassierra, Orejuela en weer Cassierra op de lat belandde.

Scheidsrechter Teuben zag geen penalty in een duw- en trekpartij met Dennis Johnsen in het Utrechtse strafschopgebied en ook Orejuela miste vlak voor rust nog een flinke kans. Een paar minuten voor rust haalde Reiziger Johnsen naar de kant: ,,Ik was niet zo zeer ontevreden over zijn spel, wel over zijn gedrag op dat moment. Daar ga ik binnenkort over praten met hem.''

Na rust kreeg de Amsterdamse dadendrang een vervolg toen Cassierra nipt over schoot, maar het was zijn vervanger Kaj Sierhuis die uiteindelijk de gelijkmaker aantekende: hij tikte uit een voorzet van Lang knap binnen.

63. Doelpunt #JongAjax! Hij hing al even in de lucht, maar nu valt dan toch echt de gelijkmaker. Invaller Kaj Sierhuis scoort, 1-1!#jutjaj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 februari 2018

Beter Jong Ajax na rust
Jong Ajax had de wedstrijd in handen, creëerde mogelijkheden maar zag toch Jong Utrecht weer op voorsprong komen. Een spaarzame aanval in het strafschopgebied van Van Bladeren leidde tot een scrimmage, en Sylla Sow kon uiteindelijk binnentikken.

Jong Utrecht probeerde de wedstrijd te killen door de Ajacieden uit hun spel te halen, en dat lukte behoorlijk. Na de voorsprong was het echte elan uit de Amsterdamse aanvallen even snel weer verdwenen als dat het kwam, en zo bleven de punten - niet onverdiend - in Utrecht.

Reiziger toonde zich vanzelfsprekend ontevreden na de nederlaag: ,,We begonnen niet sterk aan de wedstrijd en zeker in het 1e kwartier had Utrecht genoeg kansen om op voorsprong te komen. Na dat openingskwartier moet je het gaan oppakken, en dan duurt het tot het einde van de eerste helft totdat je wat grip krijgt. Na de 1-1 kon je de wedstrijd naar je toe trekken, maar dat is niet gebeurd.''

,,Zeker als je bij Utrecht speelt, ga je het niet cadeau krijgen'', vervolgde Reiziger. ,,Als je aan dit soort wedstrijden begint, moet je meteen scherp zijn en klaar staan. Zij wachten niet op je. Dat is een belangrijke les voor ons vandaag.''

Jong FC Utrecht – Jong Ajax 2-1 (1-0), 16. Joosten 1-0, 63. Sierhuis 1-1, 71. Sow 2-1

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren, Kristensen, Doekhi, Bergsma, Bakker, Mazraoui, D. de Wit, Lang (85. Nunnely), Orejuela, Cassierra (59. Sierhuis), Johnsen (41. Bijleveld)

Lees ook: Open training afgelast in verband met winters weer

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Proshots/Wouter Dill