Menu

Koppensnellen

Wat schreef de pers over FC Den Bosch - Ajax?

FC Den Bosch verliest twee punten tegen Ajax
Door Paul Onkenhout

Den Bosch - Woede en wanhoop namen gisteravond op het veldje van FC Den Bosch de gewoonlijk rustige interim-trainer van Ajax te pakken - alsof nog niet duidelijk genoeg was dat radeloosheid en onmacht Ajax momenteel in een greep hebben.
Westerhof voerde in de slotfase van de eerste helft een uitzinnige dans op. Hij had er alle reden toe: dieper dan gisteren tussen 18.00 en 18.45 uur kon Ajax niet zakken. Desinteresse en nonchalance waren de belangrijkste wapens van de Amsterdamse ploeg die in Den Bosch bij een overwinning deelname aan de prestigieuze Champions League in het zicht had kunnen afdwingen.

De Volkskrant

Ajax maakt Westerhof razend
Door Erik Brouwer

DEN BOSCH - Ajax speelde woensdag tegen FC Den Bosch (1-1) een van de zwakste wedstrijden van de laatste jaren, maar aan de trainer lag dat in elk geval niet. Hans Westerhof eiste passie van zijn spelers, kreeg dat niet en probeerde, ten einde raad, zelf dan maar het goede voorbeeld te geven.

Parool

Nieuw dieptepunt voor Ajax
Door Eddy van der Ley

In theorie maakt Ajax nog steeds kans op de Champions League, in de praktijk ontstijgt de club het niveau van een uitgebluste middenmoter niet. Tegen FC Den Bosch vielen de Amsterdammers gisteren dieper dan ooit, al maskeerde een late treffer van Richard Knopper de kille waarheid nog enigszins: 1-1.

Algemeen Dagblad


Westerhof woedend na afgang bij Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - Voor Ajax zal het nog een hels karwei worden de Champions League te bereiken. De dolende ploeg speelde een bedroevende wedstrijd tegen de nummer voorlaatst FC Den Bosch. De verdiende nederlaag bleef niettemin uit, want in de laatste minuut van de extra tijd bezorgde Knopper Ajax een punt, 1-1. ,,Dit was Ajax-onwaardig'', brieste coach Hans Westerhof, die tijdens de persconferentie zijn hart liet spreken.

ANP/KPN-Telecompetitie-site


Interim-trainer komt tot uitbarsting door wanprestatie

DEN BOSCH - Hoe ziek Ajax in sportief opzicht is, werd gisteravond nog het best uitgebeeld door Hans Westerhof. De doorgaans zo kalme Achterhoeker ontplofte kort voor de rust van het inhaalduel tegen FC Den Bosch van woede, ergernis en machteloosheid. Hij gooide met ballen, stuurde zeven wisselspelers van de bank en begaf zich stampvoetend ver buiten het leefgebied dat trainers van de FIFA toegewezen hebben gekregen. "Ik kan best aardig toneel spelen, maar het kwam wel recht uit het hart. Want dit was Ajax onwaardig," foeterde de interim-trainer na de zeer fortuinlijke puntendeling (1-1) die pas in blessuretijd gestalte kreeg.

De Telegraaf