Menu

Koppensnellen

Wat schreef de pers over Ajax - AZ?

Rood van Witschge maakt Ajax sterker
Door Poul Annema

Elegantie, lang het kenmerk van de ploeg, is Ajax al enige tijd vreemd. Werklust en strijdbaarheid moeten het elftal, zo bleek ook tegen AZ, naar zo mogelijk de Champions League loodsen. Merkwaardig was het daarom wel dat het ware karakter van de ploeg pas zichtbaar werd nadat ze een van haar meest ervaren spelers - Richard Witschge - was kwijtgeraakt.

De Volkskrant

Arveladze op zoek naar vleugels
Door Erik Brouwer en Rim Voorhaar

Ajax speelde zondag tegen AZ, ondanks de 4-1-overwinning, weer geen goede wedstrijd. Het geloof in eigen kunnen ontbreekt nog altijd, maar toch was er een onverwacht lichtpunt: Shota Arveladze.

Het Parool

Staking helpt Ajax naar zege
Door Christiaan Ruesink

De beslissing van scheidsrechter Dick van Egmond om Ajax-AZ vijf minuten stil te leggen, was cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. De arbiter zorgde er ongewild voor dat de supporters van de F-side, die met hun spreekkoren Van Egmond ertoe zetten het duel te staken, uiteindelijk hun zin kregen. Ajax voetbalde na de onderbreking met meer passie en won zo met 4-1.

http://www.ad.nl/sport/index.html
Algemeen Dagblad


Ajax toont karakter tegen AZ

Ajax kan nog knokken voor de punten. Dat bewees de Amsterdamse ploeg zondag in de ArenA tegen de Noordhollandse rivaal AZ. Zonder tot goed voetbal te komen zegevierde het team van tussenpaus Hans Westerhof met 4-1. De ruime overwinning werd na de rode kaart voor Witschge (54e minuut) met tien man afgedwongen.

ANP/KPN-Telecompetitie-site


Met onvermoede veerkracht schudt Ajax AZ van zich af
Door Valentijn Driessen

Ajax liet zich door de tegenslagen van een 1-0 achterstand en de rode kaart voor Witschge niet uit het veld slaan. Integendeel, het knokte voor iedere meter en de enorme ontlading na de doelpunten en het eindsignaal viel goed te plaatsen. Alleen moet dit het begin zijn voor Ajax richting plaatsing voor de Champions League.

De Telegraaf