Menu

Koppensnellen

Wat schreef de pers over Vitesse - Ajax?

Radeloos Ajax laat zich bespotten in Arnhem
Door Paul Onkenhout

Arnhem - Als een al wat oudere koorddanser met hoogtevrees stapte Ajax gisteren de Gelredome van Vitesse binnen. De val (3-0) was voorspelbaar, maar desondanks zeer pijnlijk. Zonder cynisme stelde de winnende trainer, Koeman, naderhand verbaasd vast dat Vitesse niet goed had gespeeld. Enkele spelers, onder wie Pierre van Hooijdonk, zeiden het Ronald Koeman later na - alsof Ajax in Arnhem nog niet genoeg was vernederd. Kansloos verliezen van een elftal dat naar eigen zeggen tal van tekortkomingen heeft, niets blijft Ajax dit seizoen bespaard.

De Volkskrant


Van Hooijdonk het verschil bij Vitesse-Ajax

Ongeveer een jaar geleden was er de spraakmakende overgang van Vitesses topschutter Machlas naar Ajax. In het onderlinge treffen tussen beide partijen was zondag het grote verschil inderdaad de spits. In Arnhems voordeel, wel te verstaan. Vitesse versloeg Ajax met 3-0. Voor een niet onbelangrijk deel dankte de club dat aan Van Hooijdonk, die twee keer scoorde.

ANP/KPN-Telecompetitie


Ajax zwalkt naar einde van seizoen
Door ROY HAMMINKARNHEM -

Ajax zwalkt naar het einde van de competitie. De Amsterdamse ploeg zakte na de kansloze nederlaag van gisteren bij Vitesse (3-0) naar de vijfde plaats. Europees voetbal is vanwege de voorsprong op de achtervolgers Twente en AZ (respectievelijk twee en drie punten) weliswaar zo goed als gegarandeerd, maar het spel van de laatste weken lijkt nergens op.

de Gelderlander


Vitesse zet Ajax te kijk in Gelredome
Door Valentijn Driessen

ARNHEM - De uitslag van 3-0 bij Vitesse-Ajax mag geflatteerd zijn; de gevolgen zijn dat allerminst voor de Ajacieden. Rechtstreekse plaatsing voor de Champions League is definitief verkeken en voor kwalificatie voor de voorronde van het prestigieuze Europese toernooi is Ajax afhankelijk van anderen geworden. Ondermeer van Vitesse. Ronald Koeman greep met zijn ploeg de laatste strohalm. Een opvallende prestatie gezien de historie van de laatste maanden in Arnhem.

De Telegraaf