Menu

Koppensnellen AA Gent - Ajax

Amsterdammers slingeren zich moeiteloos langs Gentse blokkades: 0-6!

Door Henk Evenblij

De eerste barrière werd moeiteloos genomen. Ajax benaderde het eerste UEFA-Cuptreffen met AA Gent nog met de nodige scepsis, maar dat bleek in het Otten-Stadion nergens op gebaseerd. De Amsterdammers ondervonden totaal geen hinder (0-6) van de door de Belgen opgeworpen blokkades. Sterker, het machtsvertoon was op een gegeven moment zo groot dat de volgende ronde al bij rust min of meer vaststond.

Telegraaf

Ajax vernedert AA Gent én Houwaart

Door Paul Onkenhout

Met een openbare tuchtiging aan de Gentse Bruiloftstraat stelde Ajax zichzelf gisteravond gerust. Het arme slachtoffer was AA Gent, een elftal werkweigeraars dat aan leek te dringen op ontslag van de Nederlandse trainer Henk Houwaart. Het waren niet alleen de cijfers, 0-6, die het UEFA Cup-duel zo'n bizarre dimensie gaven. Het stadionnetje was halfleeg. Honderden supporters van AA Gent en Ajax én Feyenoord die wel de moeite hadden genomen naar het terrein te komen, hielden slechts elkaar nauwlettend in de gaten.

Volkskrant

Ajax vernedert AA Gent

Door Anton Lippold

Ajax moet niet de fout maken met het hoofd in de wolken te lopen. Daarvoor was Gent te zwak. Maar een 6-0 scoren op Europees niveau maakt ontegenzeggelijk indruk.

ANP

Muitend Gent gunt Amsterdammers een speeltuin Ajax slacht Buffalo's

Door Chris van Nijnatten

In een bizarre poging de eigen trainer de nek om te draaien, heeft AA Gent zich thuis op genante wijze laten overweldigen door Ajax. De Amsterdammers, redelijk op dreef, mochten met 0-6 winnen, waarmee Ajax zich extreem eenvoudig weet geplaatst voor de volgende ronde in de Uefa Cup.

Algemeen Dagblad

Amsterdammers tikken Gent weg

Nul-zes, de afgang was gisteravond helemaal compleet in het Ottenstadion. Arveladze, Knopper (2x), Gronkjaer, Vander Vaart en Van der Gun zorgden voor het half dozijn goals voor Ajax. Uitgezonderd het uitstapje naar de Amsterdam ArenA zit het Europese seizoen van AA Gent er nu al op.

Sportnet.

Henk Houwaart: ,,Ik voel me in de steek gelaten''

Door Marc Reunes

Gent was nochtans niet slecht aan de wedstrijd begonnen. Maar al snel bleek van de in Westerlo nog geloofde organisatie niks meer over. De Nederlandse waarnemers geloofden eigen ogen niet. (..) Gent miste de fysieke kracht om de voetballende meerwaarde uit het behendige Nederlandse middenveld te halen. Terwijl de Buffalo's zich nauwelijks verplaatsten, gaven de Ajacieden een lesje in bewegen zonder bal.(..) En zeggen dat de Nederlandse pers Ajax vooraf nog kansloos had genoemd.

De Standaard.