Menu

Koppensnellen AC Milan - Ajax (1-0)

Voor de derde keer in een jaar lukte het Ajax niet met een of meer punten uit het San Siro huiswaarts te keren. In de eerste wedstrijd van de UEFA Champions League dit seizoen was AC Milan weer te sterk: 1-0. De Ajacieden kregen kansen, maar benutten ze niet. Milan won 'op zijn Italiaans', net zo lang wachten tot je die ene kans krijgt. De meegereisde schrijvende pers vond er het volgende van.

Volkskrant: Sluipschutters van Milan vellen brutaal Ajax
Door Willem Vissers

Ajax speelde ontspannen en uitstekend, in de zekerheid dat een nederlaag geen schande zou zijn en ook niet fataal voor het verdere verloop in groep H, waarin Club Brugge en Celta de Vigo de andere opponenten zijn. Milan wekte de indruk nog niet helemaal op stoom te zijn en dat hoeft ook niet per se, want de ploeg van trainer Ancelotti bewees vorig seizoen met ultieme stress te kunnen omgaan.

Lees meer >>

Telegraaf: Geen revanche voor Ajax
Door Donald de Klonia

De Slowaakse arbiter Michel liet veel overtredingen onbestraft, vaak vielen deze beslissingen in het nadeel uit van de Amsterdammers. Op het moment dat Passanen Inzaghi pootje haakte mocht Ajax evenwel niet klagen, menig arbiter had de bal op dat moment op de stip gelegd. Even daarvoor had Rafael van der Vaart de lat boven AC Milan doelman Dida geraakt en was Hatem Trabelsi te ongeduldig toen hij alleen voor Dida verscheen. Al met al was Ajax niet veel minder dan AC Milan.

Lees meer >>

AD: Sluipschutter velt Ajacieden
Door Maarten Wijffels

Gisteren kon zelfs een levensgrote kans van Rafael van der Vaart in de slotseconden geen verandering brengen in de uitslag. De Ajax-aanvoerder miste vlak voor het doel een vrije kans, vergelijkbaar met diegene die Inzaghi ruim 25 minuten eerder aan de overkant wel benutte toen hij een door Ajax-doelman Lobont half gekeerde inzet van Shevchenko binnentikte. Wat moet je er tegen doen? Weinig, zo lijkt het. Hooguit kan weer worden gewezen op het verschil in cultuur. Een Italiaan laat voor het doel altijd zijn instinct spreken, een Nederlander misschien te vaak zijn verstand.

Lees meer >>

GPD: Weer met lege handen in Milaan
Door André Hoogeboom

Het Italiaanse voetbal, zo karakteriseerde Milan-trainer Ancelotti het spel van zijn ploeg, is vooral concentratie, spanning en goed verdedigen. Ajax moest technisch en tactisch zijn tenen lopen om de tegenstander bij te houden. De Amsterdammers trokken zich soms op aan de technisch vaardige rossoneri, maar hadden het ook af en toe heel moeilijk.

Lees meer >>

vi.nl: AC Milan klopt Ajax, Inzaghi-Zlatan 1-0

Het was een ietwat vreemde wedstrijd. Van geslaagde combinaties, mooie individuele acties of echte emotie was maar zelden sprake. Toch kregen Ajax en Milan de ene kans na de andere. Alleen al voor rust kregen de Amsterdammers er negen. De Milanezen kregen er acht, waaronder de betere mogelijkheden.

Lees meer >>