Menu

Koppensnellen AC Milan - Ajax (3-2)

Teleurgesteld droop Ajax van het veld in San Siro. In blessuretijd werd de Europese droom aan flarden gescheurd toen AC Milan de 3-2 maakte. Maar de jonge ploeg van trainer Ronald Koeman kan trots zijn. Trots dat de halve finale zo dichtbij was. Trots dat de Europese top zo dichtbij is. Wat vond de vaderlandse pers van de krachtmeting die opnieuw door een Italiaanse ploeg werd gewonnen? Lees het hier.

Parool: Veel te bieden, maar nog veel te leren

Door Dick Sintenie

Een koninkrijk voor een spits. De opleving van Zlatan Ibrahimovic, halverwege dit seizoen, was van korte duur. De onmacht van de Ajax-aanvaller stak schril af bij de manier waarop Filippo Inzaghi en Andrei Sjevtsjenko AC Milan naar de halve finales van de Champions League loodsten: 3-2.

Lees meer >>
VI: Ajax laat zich pakken in blessuretijd

Geklopt in blessuretijd. Ajax leek de plaats in de halve finale van de Champions League op zak te hebben, maar Filippo Inzaghi was een te grote kwelgeest voor de Amsterdammers. In de extra tijd zorgden Pippo en Jon Dahl Tomasson voor de gelukkige Milanese zege: 3-2.

Lees meer >>


Telegraaf i: Ajax in slotfase onderuit tegen Milan

door Donald de Klonia

Zenuwslopend waren de laatste minuten voor Ajax. Op de vraag of de Amsterdammers stand konden houden gaf Inzaghi antwoord. In de allerlaatste minuut liet hij het winnende doelpunt voor AC Milan noteren, Tomasson gaf het laatste tikje tegen de bal, zodat de goal op naam van de Deen komt. Een realistische Chivu: "Het was een raar duel, maar dit kan gebeuren, we wisten bij de gelijkmakers niet goed wat te doen. We hebben hard gewerkt om dit te bereiken en ik ben trots dat we 14 duels in de Champions League gespeeld hebben."

Lees meer >>


GPD: Jon Dahl Tomasson vonnist Ajax laat
Door André Hoogeboom

Na een heroïsch gevecht in het van emotie zinderende San Siro heeft Ajax met opgeheven hoofd het Europese podium verlaten. Twee keer kwamen de Amsterdammers tegen AC Milan op achterstand, twee keer kwamen ze terug. De derde goal van AC Milan, in blessuretijd, was uiteindelijk fataal. Ex - Feyenoorder Jon Dahl Tomasson velde het vonnis (3 - 2) en liet Ajax ontluisterd achter.

Lees meer >>

GPD: Ajax-feestje eindigt in bad vol tranen
door Peter van Duyl

Het aftellen was in volle gang, her en der vierden Amsterdamse fans zelfs al voorzichtig feest, maar de geplande vreugde-uitbarsting eindigde in een bad vol tranen.
Op het moment dat Ajax dacht dat het een ticket voor de halve finales had bemachtigd, griste AC Milan het voor de neus van de landskampioen weg. In een zinderend voetbalgevecht werd Ajax geveld door een intikkertje van Jon Dahl Tomasson in blessuretijd: 3-2.

Lees meer >>

GPD: Aanvoerder Chivu: We waren er zo dichtbij, dan wil je ook meer

Na afloop van de dramatische nederlaag in San Siro zochten spelers en begeleiding van Ajax vooral troost bij zichzelf. De één uitgeteld op het gras van de voetbaltempel, de ander wezenloos voor zich uitstarend.

En toen was daar opeens Paolo Maldini. De meest gelouterde voetballer van Italië was eigenlijk al van het veld, maar kwam speciaal terug uit de tunnel om de Ajacieden de hand te drukken of een bemoedigende aai over het hoofd te geven. En telkens weer haalde Maldini bijna verontschuldigend de schouders op. Alsof hij wilde zeggen: 'Sorry, jullie hadden het verdiend, ik kan er ook niets aan doen.'

Lees meer >>