Menu

Koppensnellen ADO - Ajax (3-3)

Niets wees er na een half uur spelen op dat Ajax het nog moeilijk zou krijgen in het Zuiderpark. De Amsterdammers stonden met 0-3 voor en van ADO was weinig gevaar te duchten geweest. Dat het duel eindigde in 3-3 was eigenlijk onvoorstelbaar. Wat de vaderlandse pers over de wedstrijd schreef lees je hier.

AD: Defensief drama bij Ajax
door Sjoerd Mossou

Ronald Koeman kreeg de vraag de laatste dagen tot vervelens toe gesteld: waarom speelt Ajax niet wat vaker met drie verdedigers, zoals Oranje tegen Tsjechië deed?
Het antwoord werd gistermiddag in hoofdletters gegeven. In een wedstrijd zonder logica verspeelde Ajax een 3-0 voorsprong tegen een povere tegenstander. Dat was meer dan een incident. Acht tegendoelpunten in vier competitieduels leggen het Amsterdamse probleem feilloos bloot. De toon werd reeds gezet in het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Utrecht, ruim een maand geleden.

Lees meer >>

Volkskrant: ADO Den Haag is iets anders dan Tsjechië
Van onze verslaggever Willem Vissers

De defensie die bestond uit de reservedoelman van Oranje Stekelenburg, de Tsjechische international Grygera, de woensdag bejubelde tandem Heitinga-De Jong en voetballer van het jaar Maxwell, was gisteren drie keer kansloos tegen aanvallers van de tweede garnituur, met Ajax-afdanker Van der Gun als kwelgeest.
Alleen NAC, Roda JC, RBC, Heerenveen en De Graafschap hebben na vier duels meer doelpunten geïncasseerd dan Ajax, dat na een half uur tegen ADO Den Haag in het Zuiderpark met 3-0 voorstond, maar blij mocht zijn dat de door verbaal geweld ontsierde wedstrijd eindigde in 3-3. Voor het eerst in 21 jaar (Haarlem-uit) verprutste Ajax een voorsprong van drie treffers.

Lees meer >>


Spits: Ajax maakt zich belachelijk
door Sander Schomaker

Ajax heeft zichzelf gistermiddag in het Zuiderparkstadion volkomen belachelijk gemaakt door in het duel met ADO Den Haag twee punten te laten liggen. De landskampioen freewheelde, tegen de ontstellend slecht verdedigende thuisploeg, binnen een half uur naar een riante 0-3 voorsprong, maar moest vervolgens volkomen onnodig toch genoegen nemen met een gelijkspel: 3-3.
Zelfs in een wedstrijd tegen ADO lukt het Ajax dus niet om niets weg te geven. Het is de pijnlijke conclusie die trainer Ronald Koeman gisteren, drie dagen voor het Champions League-duel met Juventus, moest trekken. ,,Dat is de enorme zwakte van dit elftal", reageerde de ontgoochelde Koeman. ,,Maar dat is het hele seizoen al zo. Ook de eerste wedstrijd tegen Twente stonden we 0-3 voor en dat werd toen 2-3. Mijn ploeg kan goed voetballen hoor, maar er komt nou eenmaal meer bij kijken. En het is te hopen dat de jongens dat leren van dit soort wedstrijden."

Lees meer >>

Telegraaf: Ajax lijdt punt - en gezichtsverlies in Den Haag
door Hans Blom

Ajax heeft in Den Haag zichzelf een hele slechte dienst bewezen door met 3-3 gelijk te spelen. Bij rust leidden de Amsterdammers nog met 1-3. Heel lang leek er voor de landskampioen geen vuiltje aan de lucht te zijn, maar met dank aan Ajax en ook een beetje aan de scheidsrechter, kon ADO terugkomen in de wedstrijd. Ajax ontsnapte zelfs aan een nederlaag na gerommel in de Amsterdamse defensie. De Amsterdamse doelpunten werden gemaakt door Sonck, Pienaar en Boukhari terwijl V.d. Gun, Den Ouden (uit een strafschop) en Stroeve de Haagse goals voor hun rekening namen.

Lees meer >>


Parool: De verdediging schuttert
Door Mike van Damme

Ajax gaat met weinig zelfvertrouwen de Champions-Leaguewedstrijd tegen Juventus in. De Amsterdammers verspeelden gisteren tegen ADO Den Haag een 3-0 voorsprong. Eens te meer werd duidelijk dat de verdediging slecht functioneert. Normaal gesproken zijn drie treffers tegen ADO Den Haag goed voor een overwinning. Gisteren was het slechts genoeg voor een schamel puntje: 3-3.

Lees meer >>

GPD: Ajax brandt vingers al aan ADO
door Peter van Duyl

De ene ploeg speelde extreem aanvallend, de andere vocht voor elke millimeter grond. Er werden zes goals gemaakt en er was negentig minuten spektakel voor de beide doelen. En toch sprak na afloop van ADO Den Haag-Ajax (3-3) bijna niemand over voetbal.

Het waren weer eens de supporters van de Haagse thuisclub die alle aandacht voor zich opeisten. De neutrale kijkers spraken na afloop van de altijd beladen ontmoeting schande van het gedrag van Midden-Noord. De fanatiekste fans van ADO Den Haag kregen de lachers op hun hand met een aantal ludieke spandoeken. Maar naarmate het duel vorderde, moesten met name de kopstukken van Ajax - Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder voorop - toch weer de meest verschrikkelijke verwensingen aanhoren.

Lees meer >>