Menu

Koppensnellen ADO Den Haag - Ajax (1-4)

Ajax liep zondagmiddag eenvoudig over ADO Den Haag heen. Met hoofdrollen voor John Heitinga (nieuwe plaats, eerste doelpunt, rode kaart) en Wesley Sneijder (goed spel, drie assists en doelpunt) speelde Ajax zich naar een degelijke 1-4 overwinning. Wat de vaderlandse pers van het duel vond, lees je hier.

AD: Simpele klus voor Ajax

De uitsluiting van John Heitinga (tweemaal geel) na een uur spelen deed Ajax letterlijk geen seconde pijn. De 1-3 van Zlatan Ibrahimovic viel op het moment dat Heitinga net zijn eerste stappen in de catacomben van het Zuiderpark zette. Als Ajax de boulevard aan ruimte daarna beter had benut, was het vooraf zo beladen treffen zelfs op 1-6 of 2-7 geëindigd.

Lees meer>>

GPD: Ajax moeiteloos langs ADO
door Peter van Duyl

Er werd een heet middagje verwacht, maar het vuur in het Zuiderpark leek gisteren nog het meest op een straalkacheltje. ADO Den Haag sputterde weliswaar 45 minuten tegen, maar uiteindelijk kostte het Ajax geen enkele moeite om de Hagenaars hun plaats te wijzen. Met 1-4 kwam de thuisploeg er nog genadig vanaf.

Lees meer >>

Volkskrant: Zelfs trainers doof voor spreekkoren
Doro Robèrt Misset

Na de simpele 4-1 overwinning voor Ajax constateerde coach Ronald Koeman 'dat we die spreekkoren blijkbaar normaal moeten vinden'. Het klonk cynisch, maar ook berustend. Zijn collega Rinus Israel durfde de afstotende ambiance in het Zuiderpark zelfs te bagatelliseren. 'Het gebeurt toch niet alleen hier?' Maar nergens kan de sfeer zo beklemmend zijn als bij ADO Den Haag.

Lees meer >>

Parool: John Heitinga: goal en rode kaart
Door Jop van Kempen

Het experiment dat Ronald Koeman doorvoerde in de centrale verdediging, stierf tegen ADO Den Haag een vroege dood. Na twee gele kaarten moest Johnny Heitinga van het veld en werd het centrale verdedigingsduo Julien Escudé- Petri Pasanen uit de kast gehaald. Zonder nare gevolgen: Ajax won met 4-1.

Lees meer >>