Menu

Koppensnellen Ajax 2 en Ajax 1

Na een magistrale voetbalavond speurde de redactie met veel plezier de landelijke dagbladen af naar superlatieven. Die waren er voor Ajax 2 wel degelijk te vinden. Ajax 1 kreeg terecht minder lof.

De Telegraaf: Ajax 2 schakelt bekerhouder FC Twente uit

FC Twente heeft het zowaar gepresteerd zich in de nationale bekerstrijd te laten uitschakelen door Ajax 2. De titelverdediger van het toernooi verloor in verlenging, 2-1.

De Telegraaf: Ajax via sudden death langs RBC

Ajax had woensdagavond liefst 107 minuten nodig om zich ten koste van eerstedivisionist RBC te plaatsen voor de kwartfinales van de strijd om de Amstel Cup. Een doelpunt van Wamberto maakte in de verlenging een einde aan het duel dat na negentig minuten 3-3 stond.

Volkskrant: Verlenging uitkomst voor Ajax 1
én Ajax 2 Door Willem Vissers

De Arena was gisteravond het toneel van twee bijna ongelooflijke sensaties, waarbij Ajax 2 de rol vertolkte van held en Ajax 1 die van schlemiel ternauwernood van zich afwierp. Ajax kwam tweemaal onwaarschijnlijk terug en plaatste zich met twee ploegen voor de kwartfinales van de KNVB-beker.

AD: Van 't Schip de grote verliezer Door Maarten Wijffels

Terwijl de jonge Ajacieden in een hoek van het stadion aan hun tweede ereronde begonnen, droop één man gisteravond zwaar gedesillusioneerd af uit de Amsterdam Arena.

AD: Ajax 1 pas in extra tijd langs RBC

Zo prachtig als het tweede team van Ajax gisteren presteerde in de Amstel Cup, zo bedenkelijk bracht de hoofdmacht het er in datzelfde toernooi vanaf. De ploeg van trainer Ronald Koeman won in de Arena pas na verlenging van eerste-divisionist RBC Roosendaal (4-3).