Menu

Koppensnellen Ajax 2 - StormvogelsTelstar (3-0)

Ajax 2 schreef donderdagavond geschiedenis. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink had aan tien productieve minuten genoeg om Stormvogels/Telstar met 3-0 knock-out te slaan. De vele supporters waren uitzinnig van vreugde. Wat vonden de 'heren media' ervan?

Volkskrant: Een kolkende Arena dankzij jong Ajax 2 Door Marcel van Lieshout

Binnen tien minuten stootte Ajax 2 vervolgens door tot 3-0 dankzij Pienaar en Seedorf (het neefje van). Onder leiding van uitblinker Obodai, een 19-jarige middenvelder uit Ghana met een prachttechniek en een grote long inhoud, werd de tegenstander nadien herhaaldelijk te kakken gezet. Het meest kleinerende voor Stromvogels/Telstar was misschien wel wat Olde Riekerink na afloop te melden had. 'We speelden eigenlijk niet eens zo goed, tegen FC Twente waren we beter.'

Telegraaf: Historische stunt van jeugdig Ajax 2

Een ongekende sensatie. Het tweede elftal van Ajax, met daarin vrijwel alleen 19-jarigen, heeft ten koste van Stormvogels/Telstar de halve finale van het Amstel Cuptoernooi bereikt. In de kwartfinale gaven de jonkies van Jan Olde Riekerink de semi-profs uit de IJmond een stevig pak slaag: 3-0. "De euforie na het eindsignaal was het mooiste van de wedstrijd. Met heel het stadion op de banken en de jonge jongens dartelend langs de tribunes", glunderde trainer Jan Olde Riekerink na afloop.

Algemeen Dagblad: Historische avond in Arena Door Christiaan Ruesink

Het was hartverwarmend hoe de tieners na hun triomf langs de volle tribunes dartelden; gretig het applaus inhalerend. En nog een keer. Ze kregen er maar geen genoeg van. Het was de ontlading die volgde na een feest van 90 minuten. "Het gaf me een warm gevoel", zei trainer Jan Olde Riekerink. "We wilden winnen én het publiek vermaken. Deze jongens hebben laten zien dat ze heel goed kunnen voetballen. De toeschouwers waardeerden dat met een groot applaus."

Noor Hollands Dagblad: Tien minuten bepalend in 'sprookjesduel' Door Marcel Vink

Terwijl de tieners van Ajax feest vierden met de Amsterdamse fans, dropen de Velsenaren af. Naar de catacomben, weg van het strijdtoneel. Hoewel de score doet vermoeden dat de Amsterdammers heer en meester waren, was dat niet het geval. Zeker niet in de eerste helft. Beide ploegen waren - in een matige wedstrijd - niet in staat het elkaar echt lastig te maken.

Het Parool: De droom van Seedorf is nog niet ten einde Jop van Kempen

In zijn slaap had Stefano Seedorf (19) het doelpunt al een paar keer gezien. Gisteravond gebeurde het dan in het echt. Seedorf kreeg een diepe bal van Yakubu en met een stevig blok zette hij verdediger Richard van Heulen opzij. Seedorf snelde op het doel af en met links schoof hij de bal tussen de benen van keeper Dorus de Vries door. Een salto volgde. ''En dat doe ik alleen als ik een heel belangrijke goal maak.''