Menu

Koppensnellen Ajax 2 - Willem II

Het lukte de beloftes van Ajax woensdagavond opnieuw: stunten in het bekertoernooi. Dit keer werd eredivisionist Willem II met 2-1 aan de kant geschoven. Een verdiende uitslag, want de jonge Amsterdammers waren simpelweg beter. Was de aanwezige schrijvende pers het hiermee eens?

Volkskrant: Bekertoernooi weer etalage voor tieners van Ajax
Door Charles Bromet

Ajax 2 domineert, verzuimt al voor rust één van de drie grote kansen te benutten, maar tuchtigt de hoger aangeslagen opponent alsnog in een even amusant als wonderlijk tweede bedrijf, waarin de Tilburgers een karikatuur van een eredivisieploeg zijn. Zo pover, zo ongeïnteresseerd, zo zielloos.

Lees meer >>


Algemeen Dagblad: Ajax 2 flikt het opnieuw
Door Door Maarten Wijffels

De Amsterdamse jonkies wonnen met bij vlagen uitstekend voetbal van de middenmoter uit de hoogste afdeling en stuiten in de volgende ronde op Excelsior. Doelpunten na rust van Stefano Seedorf, Jamal Akachar en een tegentreffer in blessuretijd van Kew Jaliens drukten het krachtsverschil gisteravond nog te karig uit. Het Ajax van trainer John van 't Schip domineerde, combineerde en kreeg kansen op meer. Voor het armoedige Willem II van collega Mark Wotte was de kopbal van Jaliens de enige kans over 90 minuten.

Lees meer >>


Brabants Dagblad: