Menu

Koppensnellen Ajax - AC Milan (0-0)

Ajax speelde AC Milan gisteravond bij vlagen helemaal weg. Vooral het spel dat de jonkies de eerste helft op de mat legden, was van een uitzonderlijk hoog niveau. De kranten zijn vanochtend echter voorzichtig. De wedstrijd was goed, maar is het resultaat genoeg om de halve finale te halen?

Telegraaf: Ajax geeft niets weg tegen AC Milan
Door Donald de Klonia

Ajax en AC Milan hebben dinsdagavond in de Amsterdam ArenA in de eerste kwartfinalewedstrijd in de Champions League niet gescoord. Hoewel Ajax de gehele wedstrijd een veldoverwicht had eindigde het duel zoals het begon, 0-0. Daarmee kreeg Ajax-trainer Ronald Koeman precies wat hij voor ogen had: "Thuis de nul houden en in Milaan op 1-1 proberen te spelen", achteraf vond de trainer: "We hebben prima gespeeld, het enige dat nog ontbrak was een doelpunt".

Volkskrant: Ajax blijft zichzelf kopiƫren in Europa
Door Paul Onkenhout

Met het achtste gelijkspel in dertien Europese exercities vervolgde Ajax gisteren de lucratieve droomreis in de Champions League. Het nieuwe realisme van Ajax was ditmaal een probaat middel om gelijk op te gaan met het ook al omzichtig manoeuvrerende sterrensensemble van AC Milan.

GPD: Ajax heeft uitzicht op halve finale

Ajax heeft nog een riant uitzicht op de halve finales van de Champions League. De 0-0 in Amsterdam biedt meer dan voldoende perspectief voor de return, over twee weken in Milaan.

Yakubu blinkt uit
Door Jop van Kempwen

Yakubu weet wat hij kan. Als hij wordt opgesteld als verdedigende middenvelder, hoeft niemand verbaasd te zijn dat hij goed speelt. Alleen: Yakubu speelt zo weinig. En wordt hij opgesteld, dan staat hij meestal in de mandekking. Dan komt hij minder tot zijn recht dan als speler voor de verdediging.