Menu

Koppensnellen Ajax - AC Milan (0-1)

Van te voren had Ronald Koeman al aangegeven dat het niet makelijk zou worden om van AC Milan te winnen. En dat bleek, want weer hadden de Italianen aan een moment genoeg om de volle winst binnen te slepen. Ajax miste een aantal spelers en moest wat strategische aanpassingen doen. Maar het werkte niet. wat de aanwezige pers vond van het duel, lees je hieronder.

Parool: Ajax zonder spitsen machteloos en krachteloos
Door Dick sintenie

Wat volgde, had veel weg van een grote rondo waarin AC Milan zich niet al te druk maakte om het veroveren van de bal en de Ajacieden geen idee hadden wat zich achter de rechte ruggen van de Italiaanse centrale verdedigers Paolo Maldini en Alessandro Costacurta afspeelde. Eén vlammend schot van Maxwell doorboorde de menselijke muur van Milan, maar doelman Dida hoefde niet eens te duiken om de bal te blokkeren.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax mist de flair om AC Milan te bedreigen
Door Willem Vissers

Ajax speelde met afstand zijn slechtste wedstrijd van het vierluik tegen Milan dit jaar. Dat was dus niet verrassend door de trits uitvallers, waardoor het elftal schril afstak tegen het fitte Milan, dat mannen als Rui Costa en Tomasson op de bank koesterde en, jawel, Rivaldo op de tribune. Lichtpunt in de misère was het optreden van Johnny Heitinga, als hij fit blijft toekomstig international. Hij kon terugkijken op een fijn gevecht met Inzaghi, maar Ajax schoot daarmee niets op.

Lees meer >>


AD: Het wordt spannend
Door Maarten Wijffels

Het sterrenensemble van trainer Carlo Ancelotti maakte het verschil vlak na rust. Yakubu beoordeelde een voorzet van Cafu verkeerd. In zijn rug stond de geslepen Shevchenko al klaar om de bal langs doelman Lobont te tikken. Vorig seizoen stegen de Ajacieden onder de meest moeilijke omstandigheden in collectieve zin meerdere keren boven zichzelf uit. Maar aan het verleggen van grenzen komt eens een eind.

Lees meer >>

Telegraaf: Ajax redt het opnieuw niet
Door Donald de Klonia

Het was de Braziliaan Cafu die in het begin van de tweede helft een beslissende voorzet gaf. Slecht verdedigen van Yakubu gaf de Ukraïner Sjevtsjenko alle ruimte om het eerste doelpunt te scoren, 1-0. Seedorf kon Ajax binnen een uur de genadeklap toedienen. Hij kopte de bal wel hard maar ook te hoog. Milan trainer Ancelotti meende: "We hebben twee matchpoints, winst tegen Ajax of tegen Celta de Vigo brengt ons in de volgende ronde, maar het liefst winnen we meteen in Amsterdam". Het moet gezegd, de rood-zwarten speelden om te winnen. De pogingen van Ajax waren niet echt overtuigend, vooral schoten vanuit de tweede lijn, die keer op keer smoorden in een woud van verdedigers.

Lees meer >>

GPD: Ajax bezwijkt onder blessurelast
Door André Hoogeboom

Het was al een teken aan de wand dat de Italianen in de eerste helft veel meer balbezit hadden dan de Amsterdammers. In alle ontmoetingen met Milan kon Ajax zich in ieder geval nog beroepen op een optisch overwicht. Daar was gisteravond geen sprake van. Al die aanpassingen trokken bovendien mentaal een zware wissel op de ploeg, het één na jongste elftal ooit in de Champions League - de gemiddelde leeftijd was bij het beginsignaal 22 jaar en 172 dagen.

Lees meer >>

vi.nl: Aanvallend onmachtig Ajax onderuit tegen Milan

Noodgedwongen moest Koeman zijn tactiek al in de eerste helft aanpassen. Zlatan Ibrahimovic bleek na veertig minuten door een voetblessure toe aan vervanging. Wesley Sonck ontbrak door een rugblessure als alternatief. Met vervanger Jari Litmanen, die meer hangend speelde, ontbeerde Ajax een aanspeelpunt in de aanval. Lichtgewicht Nicolae Mitea, die als zwervende spits achter Ibrahimovic voor veel onrust zorgde, was kansloos tegen de Milanese defensie.

Lees meer >>