Menu

Koppensnellen Ajax - ADO Den Haag (4-0)

'Jong Ajax' won zondagmiddag met het grootste gemak thuis van ADO Den Haag. Pas bij 4-0 stokte de teller en had het door een elftal afwezigen geplaagde Ajax een goede prestatie neergezet. Wat de vaderlandse pers van het duel vond, lees je hier.

Spits: Jong Ajax langs ADO
door Sander Schomaker

Koeman weet het inmiddels ook niet meer. Elf afwezigen (Trabelsi vanwege interlandverplichtingen, red.) telde hij gisteren voor het duel met de Hagenaars. En het is een indrukwekkend tiental dat momenteel in de Amsterdamse ziekenboeg bivakkeert. Er valt een geweldige opstelling mee maken: Lobont; Grygera, Van Damme, Trabelsi; Litmanen, Pienaar, Obodai, Van der Vaart; Sonck, Ibrahimovic, Soetaers. Een keeper, drie verdedigers, vier middenvelders, drie aanvallers, 3-4-3 dus. Een zeer aanvallend ingestelde ziekenboeg, dat moet gezegd.

Lees meer >>

GPD: Jonkies van Ajax zetten ADO te kijk
Door Peter van Duyl

In het hart van de Arena knaagde wel degelijk de onzekerheid, maar de opdracht tegen ADO Den Haag werd uiteindelijk kinderlijk simpel vervuld. De zwakke Hagenaars fungeerden als speelbal voor het door blessures getergde Ajax en kwamen er met 4-0 nog genadig van af.

De personele problemen in Amsterdam waren deze week in het Haagse Zuiderpark onderwerp van gesprek. Na de verrassende zege bij AZ op de eerste speeldag na de winter werd de sfeer rond ADO Den Haag geregeerd door optimisme. Een enkeling durfde zelfs hardop van een stunt tegen Ajax te dromen

Lees meer >>

AD:Koeman Kids imponeren
Door Maarten Wijffels

De entree van Babel en zijn samenspel met Mitea, De Ridder en De Mul; het werd gisteren allemaal met een goedkeurende glimlach aanschouwd door Louis van Gaal. Hoewel hij nog maar kort aan het werk is, werd de invloed van de nieuwe technisch directeur op het wel en wee van Ajax opnieuw zichtbaar.

Lees meer >>

Parool: Koeman geeft Ajax weer houvast
Door Dick Sintenie

De onmacht die Ajax vóór de winterstop uitstraalde, is door de ploeg afgeschud. Het voetbal is nog niet sprankelend, hoewel gisteren tegen ADO Den Haag (4-0) bij vlagen wél, maar er staat weer een herkenbaar en redelijk evenwichtig team op het veld.

Lees meer >>