Menu

Koppensnellen Ajax - Arsenal (0-0)

In de tweede wedstrijd tegen Arsenal in de Champions League haalde Ajax een gelijkspel, net als een week eerder op Highbury. In de Arena werd alleen niet gescoord, wat Ajax een beter onderling resultaat geeft in de poule. Ajax speelde vooral om geen tegendoelpunten te krijgen. Wat de schrijvende pers vond van het resultaat, lees je hieronder.

Volkskrant: Ajax én aanhang kiezen voor resultaat
Door Willem Vissers

Dat Ajax in dit soort wedstrijden vrijwel niet meer te herkennen is als Ajax, het zal ze in Amsterdam worst wezen, gezien de reacties van de tribunes na de 0-0. Ajax is altijd een club geweest die resultaat predikte. Dat begint al bij jongetjes die zich met een tas vol illusies melden op de talentendagen en in tranen, aan de hand van papa, huiswaarts keren als blijkt dat ze het rood en wit niet waard zijn. Het speciale van Ajax is dat dat resultaat altijd gepaard móet gaan met mooi, gedurfd, avontuurlijk voetbal, uitgevoerd door voetballers die tot de verbeelding spreken.

Lees meer >>

Parool: Ajax maakt aanvallend geen vuist
Door Dick Sintenie

Maar dat wist Arsenal ook, na de 1-1 van vorige week in Londen. Ajax mag dan nog tegen het niveau van de Europese top aanschurken, de selectie bulkt wel van het talent dat op gezette tijden kan overrompelen. Het leek Arsenal dan ook niet verstandig in de terugwedstrijd de aanval te openen op een directe concurrent, die na de loting nog als kansloos werd betiteld voor het bereiken van de kwartfinales. Koeman: ''Arsenal paste zich aan aan Ajax - dat hebben we inmiddels bewerkstelligd.''

Lees meer >>