Menu

Koppensnellen Ajax - AS Roma (2-1)

Wat bijna niemand voor mogelijk had gehouden, gebeurde dinsdagavond toch. Ajax won van de sterrenploeg AS Roma. Zlatan en Litmanen scoorden voor Ajax, Batistuta in de laatste minuut voor Roma. Het gemis van Chivu, Galasek en Van der Vaart woog minder zwaar dan verwacht. Wat vond de vaderlandse pers van dit Nederlandse succes? Je leest het hier.

AD: Ajax in de zevende hemel

Door Christiaan Ruesink

Ajax mag een winter lang dromen van nieuw Europees succes. De kampioen van Nederland verraste in de tweede ronde van de Champions League met een prima zege op AS Roma: 2-1.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax maakt weer furore in Europa

Van onze verslaggever Paul Onkenhout

De verbazingwekkende en onvoorspelbare tournee van Ajax langs de Europese schouwburgen kreeg gisteravond een passend vervolg. Met een zege op AS Roma in het eigen theater gaat Ajax de winter in, dit jaar zonder frustraties en mét een hoopgevende uitgangspositie in groep B.

Lees meer >>

ANP: Rol van underdog ligt Ajax wel

Door Anton Lippold

Vooraf werd Ajax kansloos geacht tegen AS Roma, maar na twee duels in de tweede ronde van de Champions League staat de Nederlandse kampioen er zowaar zeer florissant voor. Door de onverwachte, maar wel verdiende zege op de Italiaanse ploeg (2-1) doen de Amsterdammers `gewoon` mee voor een plaats in de kwartfinales.

Lees meer >>

Parool: Tweede keus Ajax speelt met AS Roma
DICK SINTENIE

Het dak van de Arena was dicht, maar de kou kroop gisteravond door het beton heen. De versteende voetballers van AS Roma kregen het deksel op de neus van Ajax (2-1), dat zich verwarmde aan de koelbloedigheid van zijn drie Scandinaviërs.

Lees meer >>